Ανοίγει απόψε τις πύλες του το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

fest ayia napa Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Ανοίγει την Παρασκευή (27/9) τις πύλες του το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι το Φεστιβάλ θα αρχίσει με μία παράσταση – υπερθέαμα όπου θα παρουσιάσουν διάσημα καλλιτεχνικά σχήματα της κινεζικής πόλης Guangzhou, το οποίο συνδυάζει το τραγούδι, το χορό, τις πολεμικές τέχνες και τα ακροβατικά και θα ταξιδέψει το κοινό στον πολιτισμό της μακρινής ανατολής.

Η παράσταση που φέρει τον τίτλο “Αγκαλιάστε την Guangzhou της Κίνας και την Αγία Νάπα της Κύπρου: Κίνα – Κύπρος Διπλωματικές Σχέσεις για 48 χρόνια και 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουρισμού και Πολιτισμού Κίνας – Κύπρου “Βelt and Road”, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης 48 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και Κίνας και της στενής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο πόλεις – Αγία Νάπα και Guangzhou – μετά υπογραφή πρωτοκόλλου της πρώτη φάσης αδελφοποίησης.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η παράσταση θα αρχίσει στις οκτώ το βράδυ και σύμφωνα με τους συντελεστές της, απώτερος στόχος είναι η προώθηση της κινεζικής κουλτούρας και η πολιτιστική ολοκλήρωση του κόσμου.

Thematika Post New 3 Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Γύρω στις επτά το βράδυ θα αρχίσει κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων και θα ακολουθήσουν χοροί στο χώρο πλησίον του κυκλικού κόμβου, απέναντι από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα τελέσει γύρω στις 19.30 το βράδυ ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο Huang Xingyuan. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο, τον Πρέσβη της Κίνας και από επίσημους της κινεζικής αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η είσοδος στο Φεστιβάλ για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ γύρω στις 7.45 το βράδυ τα χορευτικά συγκροτήματα “Κίμων” Ξυλοτύμπου και Δήμου Αγίας Νάπας, θα παρουσιάσουν ένα “Σεργιάνι στην Παράδοση” με κυπριακούς χορούς και τραγούδια.

Thematika Post 1 Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ Thematika Post 2 Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ