Αντάλλαξαν “κουβέντες” Καρούσος-Πετρίδης μέσω Twitter

Στιγμιότυπο 2018 12 30 08.28.44 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Tweet αντάλλαξαν Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης με αφορμή την προώθηση του νομοσχεδίου για μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ενδεχόμενη συνένωση του Δήμου Αγίας Νάπας με άλλον Δήμο και με το επικρατέστερο σενάριο που επικρατεί να είναι η συνένωσή του με τον Δήμο Σωτήρας.

Ήδη ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας έχει ξεκινήσει τον αγώνα για την αυτονομία της Αγίας Νάπας βάσει προϋπολογισμού αλλά και ενεργού πληθυσμού.

Αφορμή, επίσης, ήταν και μια δημοσίευση του δημοσιογράφου Διονύση Διονυσίου ο οποίος έγραψε στο Twitter: “Ακούω από τον Πολίτης 107.6 FM το δήμαρχο Αγίας Νάπας και συμφωνώ ότι αυτός ο Δήμος πρέπει να μείνει αυτόνομος. Οι άνθρωποι έχουν ως Δήμο ένα Παγκόσμιο τουριστικό Brand”

Ο Γιάννης Καρούσος, τότε, απάντησε με “νόημα”: “Το θέμα είναι να ακούσουν τα επιχειρήματα μας και αυτοί που αποφασίζουν!”.

Εκεί ήταν που απάντησε και ο Υπουργός Εσωτερικών στον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, λέγοντάς του: “Δεν νομίζω να έχεις παράπονο από το ΥΠΕΣ. Ειδικά για την Αγία Νάπα, συζητήσαμε αμετρητες φορές και βοηθήθηκε όσο ποτέ από την κυβέρνηση. Αλλά δεν γίνεται να αγνοούμε τα συντριπτικά επιχειρήματα για τη μεταρρύθμιση, γιατί δήθεν θα καταστρέψει το brand.”

Στη συνέχεια ο Γιάννης Καρούσος απάντησε στον Κωνσταντίνο Πετρίδη: “Παράπονο δέν έχω, και ναι επιβεβαιώνω οτι με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη στηρίχθηκε η Αγία Νάπα όσο ποτέ. Αφού αναγνωρίστηκε μετά απο δεκαετίες η σημασία της. Να είσαι σίγουρος οτι θα συζητήσουμε και ακόμα άλλες τόσες φορές για την Αγία Νάπα, για το όραμα τους στόχους της.”

Και οι παραλίες στην “κουβέντα”

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που Καρούσος και Πετρίδης προχωρούν σε δημόσια αντιπαράθεση μέσω Twitter.

Στις 22 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας με αφορμή τη συμπερίληψη της παραλίας Nissi Beach ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου από το ταξιδιωτικό δίκτυο “FlightNetwork”, έγραψε: “Ενα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια είναι η αναγνώριση των παραλιών μας. Μέτα και την ανάληψη της διαχείρισης τους. Σήμερα ολα αυτά τα πλεονεκτήματα κινδυνεύουν. Ο λόγος απλός: αποφασίζαμε εμείς και όχι άλλοι για εμάς”.

Τότε, ο Υπουργός Εσωτερικών δεν παρέλειψε να απαντήσει στον Δήμαρχο Αγίας Νάπας μέσω Twitter, γράφοντας τα εξής: “Ίσως φίλε Γιάννη Καρούσο, από τη στιγμή που οι παραλίες αποτελούν δημόσιο πλούτο (και κατ’ επέκταση τα εισοδήματα τους) να επανεξετάσουμε την αποκέντρωση τους. Αν είναι με αυτά τα κριτήρια που θα πορευτούμε. Η αποκέντρωση προς όφελος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι a la cart”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απάντησε λέγοντας: “Φίλε Κωνσταντίνε Πετρίδη η αναφορά μου είχε να κάνει με την απόφαση του 2014 του Δήμου για να αναλάβουμε τη διαχείριση των παραλιών απο τους ιδιώτες προς όφελος του τουρισμού αλλά και του δημοσίου συμφέροντος.Τα σημερινά αποτελέσματα μας δικαιώνουν προς όφελος ολοκληρης της Κύπρου.”

Famagusta.News