Απίστευτο: Δημιούργησαν προφίλ για τη 19χρονη με εικόνα του Γιάννη Καρούσου

Έφτιαξαν προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με εικόνα του Γιάννη Καρούσου για να ενισχύσουν οικονομικά τη 19χρονη Βρετανίδα της υπόθεσης "ομαδικού βιασμού"

Προφίλ υποστήριξης για τη 19χρονη Βρετανίδα, κατηγορούμενη για δημόσια βλάβη μετά την ψευδή, όπως αποδείχθηκε, καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία περί ομαδικού βιασμού, φαίνεται πως δημιουργήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι στη φωτογραφία του προφίλ απεικονίζεται ο ίδιος ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, στοχοποιώντας, απ’ ότι φαίνεται, τον Δήμαρχο της πόλης για την ψευδή, όπως διαφάνηκε από τις καταθέσεις στην Αστυνομία, καταγγελία που έκανε η νεαρή Βρετανίδα στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση “ομαδικού βιασμού” ΕΔΩ

Το προφίλ έχει τίτλο “@#meetoocyprus” και όπως αναφέρεται στην περιγραφή, είναι ένα προφίλ το οποίο αποτελεί “την φωνή για όλα τα θύματα σεξουαλικής βίας στο νησί”, ενώ παρ’ όλα αυτά, παραπέμπει στον διαδικτυακό έρανο τον οποίο ξεκίνησε η οικογένεια της Βρετανίδας με στόχο να ξεπεράσουν τις 50.000 βρετανικές λίρες για κάλυψη, εκτός άλλων, των δικηγορικών εξόδων της νεαρής.

Επίσης, το προφίλ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων κοινοποιήσεις από παρουσίες του Βρετανού δικηγόρου της νεαρής της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Justice Abroad”, ενώ δε διστάζει να κοινοποιήσει και ποστς στα οποία απεικονίζεται ένας εκ των ανακριτών της υπόθεσης, με τίτλο “Προσοχή: Βρετανοί τουρίστες σκεφτείτε διπλά αν θα ταξιδέψετε στην Αγία Νάπα”.

Αναμένεται να κινηθεί νομικά ο Γιάννης Καρούσος

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη της ψευδούς καταγγελίας στις 28 Ιουλίου που οδήγησε στην απελευθέρωση και των 12 Ισραηλινών, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας τόνισε μέσω ανακοίνωσής του ότι αναμένεται να κινηθεί νομικά τόσο εναντίον της 19χρονης όσο και εναντίον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης (και ιδιαίτερα των Βρετανικών) για τη δυσφήμιση για την οποία υπέστη η πόλη στο εξωτερικό, κάτι το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, προφανώς επιδιώκεται να γίνει και με το προαναφερθέν προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το οποίο δεν αναμένεται να περάσει απαρατήρητο από τον Γιάννη Καρούσο.

Ναρκωτικές ουσίες και απανωτές ψευδείς καταθέσεις η 19χρονη

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο κατά την δίκη εντός δίκης η οποία διεξάγεται μετά την κατηγορία της ομάδας υπεράσπισης της νεαρής προς την Αστυνομία για λήψη κατάθεσης υπό πίεσης και κακές συνθήκες, η νεαρή φέρεται, σύμφωνα με τους ανακριτές τα ξημερώματα της καταγγελίας να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση των ανακριτών, η κατάθεσή της έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις, καθώς στις 27 Ιουλίου, παραδέχτηκε ότι η καταγγελία της για βιασμό ήταν τελικά ψευδής και προήλθε από το μετατραυματικό στρες που έπασχε, εξαιτίας του οποίου κατά τη διάρκεια κάθε σεξουαλικής επαφής αναβίωνε βιασμό τον οποίο υπέστη στα 13 της χρόνια από άτομο του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια αντεξέτασής της, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της και ανέφερε ότι το μετατραυματικό στρες με το οποίο πάσχει, προέρχεται από ένα περιστατικό νεαρής ηλικίας που είχε, όταν έπεσε από το άλογό της και χρειάστηκε να το θανατώσουν. Επίσης, στην κατάθεσή της στο δικαστήριο ανέφερε ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο οι ανακριτές της υπόθεσης να την απήγαγαν και να την σκότωναν!

Την 1η Νοεμβρίου στο επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας-Αμμοχώστου θα διεξαχθεί νέα ακροαματική διαδικασία για τη δίκη εντός δίκης κατά την οποία θα καταθέσει ως μάρτυρας γνώμης η ψυχολόγος της 19χρονης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Famagusta.News