ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αυτό είναι το νέο άγαλμα που διχάζει την Αγία Νάπα (ΕΙΚΟΝΑ)

Στιγμιότυπο 2019 04 01 15.38.48 Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Τα τελευταία χρόνια η Αγία Νάπα έχει αναμφίβολα αλλάξει χαρακτήρα αλλά και όψη. Οι σημαντικές διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται στην πόλη αλλά και τα σπουδαία σημεία αναφοράς που έχουν δημιουργηθεί καθιστούν το τουριστικό θέρετρο της επαρχίας Αμμοχώστου σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμια που πρέπει να επισκεφθεί κανείς.

Σημαντικότερο σημείο αναφοράς της πόλης το Υπαίθριο Πάρκο Γλυπτικής το οποίο μέχρι στιγμής αριθμεί 230 γλυπτά από 180 διαφορετικούς καλλιτέχνες τόσο από Κύπρο αλλά και από κάθε γωνιά της γης, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε χρόνο με τα Συμπόσια ΓΛυπτικής που διοργανώνονται με συμμετοχή σπουδαίων ονομάτων από τον χώρο των εικαστικών τεχνών.

Διχάζει το νέο γλυπτό

Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια του 6ου Συμποσίου Γλυπτικής το οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη, αφορμή για διαμάχη αποτέλεσε ένα γλυπτό το οποίο φαίνεται να διχάζει τόσο τους δημότες όσο και τους εικαστικούς στη χώρα μας.

Το γλυπτό αποτελεί έργο του Alexander James “Alex” Murphy από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και φέρει το όνομα “Untouchable” και σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη είναι αφιερωμένο στον ίδιο τον Δήμαρχο της Αγίας Νάπας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία παρακάτω, το γλυπτό δεν αποτελεί τίποτε άλλο από μία απεικόνιση του διάσημου κινηματογραφικού χαρακτήρα “Robocop” γεγονός που οδήγησε σε έντονη δυσφορία τον καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Famagusta.News για το γεγονός έχει ήδη παρέμβει η Επιτροπή Μνημείων η οποία αναμένεται να κρίνει κατά πόσον το έργο θα μπορέσει να τοποθετηθεί στο Πάρκο Γλυπτικής.

Δείτε το νέο γλυπτό:

robocop 1 Γιάννης Καρούσος, Νέα ΑμμοχώστουFamagusta.News