Από €4,5 εκ. η τιμή έπαυλης στη μαρίνα Αγίας Νάπας

A Μαρίνα Αγίας Νάπας

Από 795 χιλιάδες ευρώ ξεκινούν οι τιμές πώλησης για τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων στους δίδυμους πύργους της μαρίνας Αγίας Νάπας, έργο, ύψους 250 εκατ. ευρώ, που αναπτύσσει η κατασκευαστική εταιρεία “ΤΕΡΝΑ”. Όπως αναφέρει στο Capital.gr, o Χάρης Κουρέας εκπρόσωπος της επενδυτικής εταιρείας Μ.Μ. Makronisos Marina Ltd, που υλοποιεί την ανάπτυξη, οι τιμές αυξάνονται σε συνάρτηση με τον αριθμό των υπνοδωματίων που δεν ξεπερνούν τα τέσσερα. Για τις επαύλεις που θα υλοποιηθούν στην οικιστική ζώνη της μαρίνας οι τιμές εκκίνησης ανέρχονται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

A1 Μαρίνα Αγίας Νάπας

Το έργο

Η πρώτη φάση του έργου, προϋπολογισμού 86 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή μαρίνας δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού, λιμενικά έργα, βασικές υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η δεύτερη φάση, που ανατέθηκε πρόσφατα στην ΤΕΡΝΑ, περιλαμβάνει δύο πύργους 27-28 ορόφων ύψους περίπου 115 μέτρων, συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ. και 30.000 τ.μ. αντίστοιχα. Θα στεγάσουν πολυτελή διαμερίσματα, συγκρότημα κατοικιών που θα αποτελείται από 29 επαύλεις συνολικής επιφάνειας  16.500 τ.μ. περίπου, καθώς και εμπορικό κέντρο συνολικής έκτασης πλέον των 8.000 τ.μ.

Αυτή τη στιγμή, όπως εξηγεί ο κ. Κουρέας, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχωμάτωση και δημιουργία της χερσονήσου πάνω και γύρω από την οποία θα αναπτυχθεί το έργο.

“Εκτελούνται όλα τα λιμενικά έργα και τα έργα υποδομής. Τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016 και εκτελούνται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Η πρώτη φάση, δηλαδή τα λιμενικά έργα και έργα υποδομής, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019. Η μαρίνα Αγίας Νάπας θα είναι σε θέση να υποδεχθεί σκάφη και  να παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες το καλοκαίρι του 2019. Επίσης σκοπός είναι να είναι έτοιμη και η εμπορική ζώνη το 2019. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται το 2021” σημειώνει.

A2 Μαρίνα Αγίας Νάπας

“Από τα σχέδια”

“Οι πωλήσεις, που ξεκίνησαν στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2016, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας” αναφέρει ο κ. Κουρέας.

“Το 55% του ανατολικού πύργου έχει πωληθεί, ενώ πραγματοποιούνται πωλήσεις και στις επαύλεις. Οι αγοραστές προέρχονται από την Κύπρο αλλά και από τη Ρωσία, το Λίβανο, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες του εξωτερικού” προσθέτει.

Το έργο, όπως αναφέρει ο κ. Κουρέας, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Αγίας Νάπας και της Κύπρου, αποτελώντας “μαγνήτη διεθνούς εμβέλειας”.

“Με δεδομένες τις πολιτικές εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη διεθνή συγκυρία, η Κύπρος έχει την ικανότητα να προσελκύει υψηλούς επενδυτές για έργα επιπέδου, όπως αυτό της μαρίνας της Αγίας Νάπας, που έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα της επαρχίας Αμμοχώστου και την έχει εντάξει στον χάρτη των υψηλών επενδύσεων” καταλήγει.

A3 Μαρίνα Αγίας Νάπας

Πηγή: Capital.gr