Απόφαση Δικαστηρίου Αμμοχώστου για 19χρονη: “Θεληματική η κατάθεσή της”

Annotation 2019 10 17 123525 exclusive, Δικαστήριο

Ηχηρό κόλαφο απένειμε πριν ο Επαρχιακός Δικαστής του Δικαστηρίου Αμμοχώστου, Μιχάλης Παπαθανασίου, ανακοινώνοντας την απόφασή του για τη δίκη εντός δίκης στην υπόθεση δημόσιας βλάβης σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη 19χρονη Βρετανίδα που κατηγορείται για ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού.

Συγκεκριμένα, ως προς τον ισχυρισμό των συνηγόρων της κατηγορουμένης ότι η κατάθεσή της στις 28 Ιουλίου ήταν προϊόν πίεσης από πλευράς της κυπριακής αστυνομίας, ο δικαστής απεφάνθη ότι αυτή ήταν ατεκμηρίωτη και ότι η εκδοχή που πρόβαλε, είχε αντιφάσεις, έλλειψη συνοχής, υπερβολές, ήταν χωρίς λογική, χωρίς συνέπεια, χωρίς σταθερότητα και ότι κάποιες θέσεις της, δεν προβλήθηκαν στους ανακριτές.

Ως εκ τούτου, επεσήμανε ότι η εκδοχή της 19χρονης Βρετανίδας είναι ατεκμηρίωτη.

Ως προς το τεκμήριο με τα μηνύματα, ο δικαστής επεσήμανε ότι περιείχε επιλεκτικά μηνύματα, τα οποία στάληκαν μετά από τη λήψη της κατάθεσης από τη Βρετανίδα.

Για τη Βρετανίδα ψυχολόγο που είχε καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης, ο δικαστής υπογράμμισε ότι ήταν κι αυτή αναξιόπιστη μάρτυρας. Τόνισε επίσης ότι η κατηγορούμενη έγραψε η ίδια την κατάθεσή της, όπως ήθελε και την υπέγραψε. Της παρασχέθηκαν διαλείμματα, πήγε στην τουαλέτα και δεν ήταν υπό πίεση όταν την έδινε.

Για την Κατηγορούσα Αρχή, παρουσιάστηκε ο κύριος Αδάμος Δημοσθένους, ενώ ο δικαστής επεσήμανε ότι όλοι οι μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων και αστυνομικών του ΤΑΕ Αμμοχώστου, έπεισαν για τη θέση ότι δεν ασκήθηκε καμία πίεση στην κατηγορούμενη.

Πηγή: Φιλελεύθερος