ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αγία Νάπα: Εγκρίθηκε η δημιουργία Πανεπιστημίου από το Υπουργικό Συμβούλιο

Το πέντε αστέρων Πανεπιστήμιο θα φέρει την ονομασία "American University of Cyprus" και θα ανεγερθεί στην περιοχή των γηπέδων της Αγίας Νάπας

gettyimages 1066324992 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Δήμος Αγίας Νάπας, Νέα Αμμοχώστου, Χρήστος Ζαννέτου

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση την εκμίσθωση κρατικής γης στην ενδιαφερόμενη κοινοπραξία ιδιωτών για τη δημιουργία Πανεπιστημιακής μονάδας στην Αγία Νάπα. Όπως πληροφορείται το Famagusta.News, η απόφαση λήφθηκε μετά από τις προσπάθειες τεσσάρων, σχεδόν, χρόνων που καταβάλλει ο Δήμος της Αγίας Νάπας και πιο συγκεκεκριμένα επί Δημαρχίας του νυν Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου για δημιουργία ιδιωτικής πανεπιστημιακής μονάδας η οποία αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ίδια την πόλη αλλά και στη γύρω περιοχή.

Ακολούθως αναμένεται οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες άδειες για ανέγερση του έργου, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν κατατεθεί όλες οι αιτήσεις στον τομέα πιστοποίησης Πανεπιστημίου προς το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Famagusta.News, η ιδιωτική πανεπιστημιακή μονάδα κατηγορίας πέντε αστέρων, θα φέρει την ονομασία “American University of Cyprus” και θα ανεγερθεί στην περιοχή των γηπέδων της Αγίας Νάπας σε μια περιοχή 40 χιλιάδων, περίπου, τετραγωνικών μέτρων και θα προσφέρει τριτοβάθμια εκπαίδευση σε τέσσερις κλάδους, από τους οποίους δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει ο τομέας των τουριστικών σπουδών και της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, καθώς και επιλογές σε πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, Χρηματοοικονομικών, Επιστημών και Μηχανικής.

Το πλάνο για τη λειτουργία του αφορά την προσέλκυση χίλιων φοιτητών με στόχο ο αριθμός αυτός να ανέλθει στις τέσσερεις χιλιάδες, γεγονός το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της εποχικότητας στις επιχειρήσεις της Αγίας Νάπας αλλά και την περαιτέρω δημιουργία και λειτουργία οικιστικών μονάδων για τους φοιτητές.

Δήμαρχος Αγίας Νάπας: “Νιώθουμε δικαιωμένοι”

Σε δηλώσεις του στο Famagusta.News, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέτου επικρότησε την απόφαση της Κυβέρνησης, αναφέροντας ότι ο Δήμος νιώθει δικαιωμένος γιατί τροχιοδρομούνται ζωτικής σημασίας έργα για την περιοχή. Το έργο, ανέφερε, που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, επί δημαρχίας Γιάννη Καρούσου, μπήκε σε τροχιά υλοποίησης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Κυβέρνηση για την στήριξη του έργου και της δημιουργίας της πρώτης πανεπιστημιακής μονάδας στην επαρχία Αμμοχώστου. Επισήμανε, τέλος, και το γεγονός ότι με το έργο αυτό θα λυθεί και το χρόνιο πρόβλημα της εποχικότητας καθώς θα προσελκύσει χιλιάδες φοιτητές καθώς και τόσους άλλους συγγενείς και φίλους τους να επισκέπτονται την Αγία Νάπα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Famagusta.News