ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέα ανατροπή στην υπόθεση “ομαδικού βιασμού” – Διερευνάται υπόθεση παράνομης βιντεογράφησης

Νέα ανατροπή φαίνεται να σημειώνεται στην υπόθεση του “ομαδικού βιασμού” στην Αγία Νάπα. Μετά τις απανωτές ανατροπές με την παραδοχή της 19χρονης Βρετανίδας για ψευδή κατάθεση στην Αστυνομία και εν αναμονή της ακροαματικής διαδικασίας στις 7 Αυγούστου όπου κατηγορείται, πλέον, για δημόσια βλάβη, η υπόθεση φαίνεται να παίρνει διαφορετική τροπή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Famagusta.News, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει την ετοιμασία φακέλου υπόθεσης για την παράνομη βιντεογράφηση στην οποία οι δώδεκα Ισραηλινοί φαίνεται, σύμφωνα με την καταγγελία της, να προέβησαν κατά το επίμαχο βράδυ. Ήδη η υπόθεση φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να διερευνάται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου μετά και από τις παραστάσεις του δικηγόρου της Ανδρέα Πιττάτζιη για το θέμα, ότι οι νεαροί φέρονται να βιντεοσκοπούσαν τα όσα εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα της 16ης προς 17η Ιουλίου σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Ο δικηγόρος της ανέφερε σε ξένους δημοσιογράφους μετά την ακροαματική διαδικασία της 30ης Ιουλίου ότι η διαρροή των βίντεο είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση και διερωτήθηκε ποιος δημοσίευσε το βίντεο και γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου της Αντρέα Πιττάτζιη σε ξένους δημοσιογράφους:

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο από τις 17 Ιουλίου όταν η νεαρή κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από δώδεκα νεαρούς από το Ισραήλ. Όλοι τους, ηλικίας από 15 μέχρι και 19 χρόνων συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ενώ πέντε εξ αυτών αφέθησαν ελεύθεροι στις 25 Ιουλίου αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους και δεν υπήρξαν στοιχεία που να τους συνδέουν με την υπόθεση.

Οι υπόλοιποι επτά Ισραηλινοί αφέθησαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιουλίου μετά από την παραδοχή της Βρετανίδας για ψευδή κατάθεση. Ακολούθως, το πρωί της Δευτέρας η ίδια παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης, ενώ εν απουσία του συνηγόρου της στο εξωτερικό, η διαδικασία αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα, κατά την οποία αποδέχθηκε την προσωποκράτησή της μέχρι τις 7 Αυγούστου ώστε ο συνήγορος υπεράσπισης να λάβει χρόνο για να μελετήσει το “ογκώδες” όπως το χαρακτήρισε μαρτυρικό υλικό και τα επιστημονικά και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομίας.

Το πρωί της Τετάρτης 7 Αυγούστου η Βρετανίδα θα παρουσιαστεί ξανά ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου για νέα ακροαματική διαδικασία με την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, η οποία βάσει ποινικού κώδικα επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι ένα χρόνο ή χίλια επτακόσια ευρώ περίπου.

Famagusta.News