Απόπειρα φόνου Αγ. Νάπας: Αναζητούνται άλλα δύο πρόσωπα-«Είχαν ενεργό ρόλο»

8d37d0bda417c2df9b26eba0bf00d2ed ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, ανανέωση διατάγματος κράτησης, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ, Μαμαλικόπουλος, Νέα Αμμοχώστου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, παρουσιάστηκε ο 37χρονος ισοβίτης, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, στις Κεντρικές Φυλακές, ο οποίος είναι ύποπτος σχετικά με υπόθεση συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο αναζητούνται άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία φαίνεται ότι είχαν ενεργό συμμετοχή στη διάπραξη των αδικημάτων.

Επίσης, έχει ανακριθεί αριθμός κρατουμένων, ενώ θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στις Κεντρικές Φυλακές.

Η αστυνομία ζήτησε την πενθήμερη κράτηση του υπόπτου αλλά ο δικηγόρος του έφερε ένσταση.

Συγκεκριμένα η υπεράσπιση ρώτησε «πού αποδίδεται την αντίφαση στον όρκο σας ότι επικοινωνούσαν με εφαρμογή και συγκεκριμένο αριθμό και στο ότι σε έρευνα που έγινε στις Κεντρικές Φυλακές δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε;».

Ο ανακριτής απαντώντας στην ερώτηση της υπεράσπισης ανέφερε ότι είναι κοινό μυστικό ότι έχουν κινητά τηλέφωνα στις Κεντρικές Φυλακές και ο Μαμαλικόπουλος το 2013 είχε εντοπιστεί με κινητό τηλέφωνο ενώ ήταν υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020 και αφορούν την υπόθεση απόπειρας φόνου επιχειρηματία σε καφετέρια της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο ύποπτος συνελήφθη και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση στις 21 Φεβρουαρίου, αφού, σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία, φαίνεται να ήταν το άτομο που οργάνωσε την απόπειρα φόνου εναντίον του επιχειρηματία, ενώ έδινε οδηγίες και τα μέσα σε δεύτερο άτομο ηλικίας 38 ετών, από την Πάφο, ο οποίος τελεί επίσης υπό κράτηση, για να διαπράξει το αδίκημα.

Ακόμα ο 37χρονος ισοβίτης φαίνεται να έδινε πληροφορίες και στοιχεία στον 38χρονο, όπως τους αριθμούς των αυτοκινήτων του επιχειρηματία υποψήφιου θύματος, χώρους στους οποίους συχνάζει και φωτογραφίες του προκειμένου να τον αναγνωρίσει.

Επίσης ο ύποπτος φαίνεται να οργάνωσε την παράδοση, από τρίτο πρόσωπο, του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου, ενός αυτόματου τυφεκίου και ενός περιστρόφου.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου και τέθηκε δύο φορές υπό οκταήμερη κράτηση ένας 38χρονος κάτοικος Πάφου, ο οποίος συνδέθηκε με γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την απόπειρα του φόνου στην Αγία Νάπα.

Πηγή: sigmalive