Αστυνομία: “Οικειοθελώς παραδέχθηκε η 19χρονη Βρετανίδα”

Νέα Αμμοχώστου, Υπόθεση Βιασμού, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Η Αστυνομία διαψεύδει ως αβάσιμους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν σε βρετανική εφημερίδα και αναπαράχθηκαν από διάφορες ιστοσελίδες, σύμφωνα με τους οποίους η 19χρονη Βρετανίδα που εμπλέκεται στην υπόθεση με τους 12 Ισραηλινούς, εξαναγκάστηκε να αλλάξει την κατάθεσή της από Ε/κ αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Βρετανίδα φέρεται να δήλωσε αυτό σε ομοεθνή φίλο της, ο οποίος με τη σειρά του το μετέφερε στην εφημερίδα μαζί με παράπονό της για την Αστυνομία της Δημοκρατίας. Ότι δηλαδή την έχουν στην απομόνωση και δεν της επιτρέπεται να συνομιλήσει με κανένα.

Τους ισχυρισμούς της βρετανικής εφημερίδας, που αποδίδονται στην 19χρονη, κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, ο οποίος και τους διέψευσε ως αβάσιμους. Όπως είπε, “η Κυπριακή Αστυνομία διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και τονίζει ότι με τη θέλησή της η 19χρονη Βρετανίδα ζήτησε να προβεί στη δεύτερη κατάθεσή της, με την οποία αναίρεσε όσα υποστήριζε στην πρώτη που είχε δώσει”.

Ο κ. Ανδρέου τόνισε ακόμη ότι η Αστυνομία της Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή που προέκυψε αυτή η υπόθεση εργάστηκε με επαγγελματισμό και σοβαρότητα για τη διαλεύκανσή της και περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν ευσταθούν. Διερωτήθηκε ακόμη πώς είναι δυνατόν η 19χρονη να έδωσε μέσω δηλώσεών της αυτές τις πληροφορίες στον Βρετανό φίλο της, τη στιγμή που από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της, της ζητήθηκε να παραδώσει μαζί με άλλα προσωπικά της αντικείμενα και το κινητό της τηλέφωνο.

Τους ισχυρισμούς που προβάλλει η βρετανική εφημερίδα για την πελάτισσά του, κλήθηκε να σχολιάσει και ο δικηγόρος της, Αντρέας Πιττάτζης. Απάντησε μονολεκτικά με τη φράση “ουδέν σχόλιο”, τονίζοντας πως ό,τι έχει να πει για την υπόθεση, θα το πει αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Την ίδια απάντηση, δηλαδή “ουδέν σχόλιο”, έδωσε ο κ. Πιττάτζης και όταν κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες κάποιων Βρετανών δημοσιογράφων, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται “να έχει αντικατασταθεί από την πελάτισσά του”.

“Ό,τι έχω να πω σας είπα ότι θα το πω αύριο Τετάρτη στο Δικαστήριο”, ήταν η απάντηση του κ. Πιττάτζη, εκφράζοντας παράλληλα και την προσωπική του διαφωνία για την έκταση που λαμβάνει η υπόθεση στα ΜΜΕ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Βρετανίδα ζήτησε από τους ανακριτές της Αστυνομίας να προβεί σε θεληματική κατάθεση με την οποία ανέτρεπε την πρώτη, μόλις μερικές ώρες πριν η Αστυνομία παρουσιάσει εκ νέου επτά από τους Ισραηλινούς στο Δικαστήριο, προκειμένου να ζητήσει να κατηγορηθούν για την υπόθεση και η σχετική δικογραφία ήταν σχεδόν έτοιμη από τους ανακριτές.

Μάλιστα, ήταν μια κατάθεση την οποία η ίδια συνέταξε.

Σε αυτή τη δεύτερη κατάθεση (που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να ακουστεί στο Δικαστήριο σε περίπτωση που αύριο η 19χρονη δεν παραδεχτεί την κατηγορία για δημόσια βλάβη), φέρεται να παραδέχεται ρητώς ότι οικειοθελώς πήγε με αριθμό νεαρών Ισραηλινών και ότι αποφάσισε να καταγγείλει βιασμό της, όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιος από την υπόλοιπη παρέα βιντεογραφούσε τη σκηνή. (Επί τούτου μάλιστα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και δυο τουλάχιστον βίντεο που λήφθηκαν από κινητά τηλέφωνα κάποιων από την παρέα των 12 Ισραηλινών).

Με αυτά τα δεδομένα, η αυριανή διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου αποκτά εκ νέου ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πηγή: Φιλελεύθερος