Χιλιάδες παιδιά και φέτος στο Τουρνουά Αγίας Νάπας

Χιλιάδες παιδιά από την Κύπρο και το εξωτερικό ετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Μεσογείου. Το Τουρνουά Αγίας Νάπας 2018 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο συμμετοχών και μεταξύ 31 Μαρτίου και 5 Απριλίου, αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά, γονείς, θεατές, εργαζόμενους και εθελοντές.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Το Τουρνουά Αγίας Νάπας τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και του Δήμου Αγίας Νάπας, στα γήπεδα του οποίου θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες. Χορηγοί είναι τα εστιατόρια Ocean Basket, η nekki.com και το online football manager 11×11.com, η Petrolina, το WaterWorld Waterpark και ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ).

Στηρίζουν επίσης το Αθλητικό Τμήμα της Σχολής ΠΑΣΚΑΛ, το Elite Sporting Club, η Sports Gear και το Elite Goalkeepers Soccer School.

Σχηματίστηκαν οι Όμιλοι

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Τουρνουά Αγίας Νάπας 2018 έχουν ολοκληρωθεί και το ενδιαφέρον έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Μεσογείου αφορά παιδιά γεννημένα από το 2002 έως και το 2012. Φετινή καινοτομία η εισαγωγή νέας, ενδέκατης ηλικιακής κατηγορίας για παιδάκια γεννημένα το 2012, δηλαδή 6χρονους στην οποία μπορούν να παίξουν παιδάκια ακόμα μικρότερα.

Η ηλικιακή κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές είναι αυτή του 2008, στην οποία δήλωσαν συμμετοχή 45 ομάδες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Η κλήρωση των ομίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/03), στο Elite Sporting Club, εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής ΠΑΣΚΑΛ στη Λάρνακα. Σχηματίστηκαν οι Όμιλοι της διοργάνωσης τόσο στις έντεκα ηλικιακές κατηγορίες όσο και οι όμιλοι Lions στις ηλικίες 2006-2010.

Τους Ομίλους μπορεί κάποιος να τους βρει στο www.ayianapasoccerfestival.com.

Καινοτομίες

Φετινή καινοτομία το ότι έχει ήδη καθοριστεί ο τρόπος που «σταυρώνουν» οι ομάδες στα νοκ άουτ, έτσι δεν θα υπάρξει άλλη κλήρωση στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ως επικεφαλής ομίλων τοποθετήθηκαν ομάδες ανάλογα με την περσινή παρουσία τους στη διοργάνωση, ενώ αποφεύχθηκε –όπου ήταν δυνατόν- να βρεθούν στον ίδιο Όμιλο ομάδες από την ίδια επαρχία.

Η αγωνιστική δράση επεκτείνεται φέτος για μία ακόμη ημέρα, αφού το τουρνουά θα διαρκέσει έξι μέρες και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου.

Επίσης, για πρώτη φορά, εκτός της Γυναικείας κατηγορίας, μπορούν να λάβουν μέρος και κορίτσια γεννημένα από το 2002 και έπειτα, σε δική τους ξεχωριστή κατηγορία – έως τώρα μπορούσαν να παίζουν μόνο σε ομάδες αγοριών έως και έναν χρόνο μικρότερων (πχ ένα κορίτσι γεννημένο το 2005 έπαιζε με αγόρια του 2006).

Η μεγαλύτερη καινοτομία έχει να κάνει με το διαχωρισμό των ομάδων σε Eagles και Lions, βάση αγωνιστικής δυναμικής. Ο διαχωρισμός αυτός ισχύει για τις ηλικίες 2006 μέχρι και 2010. Η κατηγοριοποίηση αυτή γίνεται έτσι ώστε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου αγωνιστικού επιπέδου, να έχουν αρκετή ώρα συμμετοχής και να απολαύσουν τη χαρά του παιχνιδιού επί ίσοις όροις.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ayianapasoccerfestival.com και στο www.facebook.com/AyiaNapaYouthSoccerFestival/

 

Πηγή: Reporter

Ροη Ειδησεων

Αυγόρου: Φεστιβάλ Παιδιού με παιχνίδια και διασκέδαση

Το Φεστιβάλ Παιδιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/05 στο Α Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου από τις…

17 Μαΐου, 2024

Κύπρος: Υπάλληλος έκλεβε τις εισπράξεις και προϊόντα αρτοποιείου

Στη σύλληψη 46χρονης προχώρησε η Αστυνομία στην Πάφο προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση…

17 Μαΐου, 2024

Αναστάτωση σε σχολεία μετά από απειλητικά email για βόμβες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το πρωί της Παρασκευής μετά από απειλητικά email για τοποθέτηση…

17 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις στιγμές τρόμου που έζησε η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας στη γέφυρα Clark Memorial Bridge τον…

17 Μαΐου, 2024

Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα μετά από τροχαίο

Ο τραυματισμός πέντε προσώπων είναι ο απολογισμός τροχαίας οδικής σύγκρουσης που συνέβη το βράδυ της…

17 Μαΐου, 2024

Δήμος Δερύνειας: Βραβεύτηκε για δεύτερη χρονιά ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου»

Ο Δήμος Δερύνειας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ως "Πράσινη Πόλη της Κύπρου" για το…

17 Μαΐου, 2024