Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της 19χρονης Βρετανίδας το Τμήμα Φυλακών

viasmos 1

Με αφορμή τους πρόσφατους ισχυρισμούς σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από Βρετανή πρώην υπόδικη σχετικά με τη διαβίωσή της στις φυλακές της Κύπρου, η Περιφερειακή Πρόξενος Ελλάδας και Κύπρου κα ClareDouglas και η Βοηθός Πρόξενος κα Christina Smith της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο ζήτησαν και είχαν συνάντηση με την Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών στις 05/02/2020.

Κατά τη συνάντηση εξέφρασαν την εκτίμηση τους για την εξαιρετική συνεργασία του Τμήματος Φυλακών με την Ύπατη Αρμοστεία τα τελευταία πέντε χρόνια, αναγνωρίζοντας πλήρως το έργο που επιτελείται στις Φυλακές, το ενδιαφέρον και τη στήριξη που παρέχεται στους κρατούμενους, καθώς και για το υψηλό επίπεδο των συνθηκών διαβίωσης, διατροφής, εκπαίδευσης, εκγύμνασης, ψυχαγωγίας, επικοινωνία με συγγενείς και φίλους και ιατροφαρμακευτικής αγωγής των κρατουμένων μας.

Παράλληλα, έχοντας εξαρχής γνώση του χειρισμού του θέματος της Βρετανής πρώην υπόδικης από τις Φυλακές, από την πρώτη ημέρα της κράτησής της μέχρι την απόλυσή της από τις Φυλακές, εξέφρασαν τη λύπη τους σχετικά με το περιεχόμενο των ισχυρισμών της, οι οποίοι όπως τεκμηριωμένα επεξηγήθηκε, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Προγραμματίστηκε επίσης σύντομα συνάντηση και με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο.

Με την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών έχει αναπτύξει αγαστή συνεργασία με επισκέψεις σε Φυλακές της Βρετανίας και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας, όπου συζητήθηκαν διάφορα φλέγοντα θέματα που αφορούν τον σωφρονισμό των κρατουμένων, την προώθηση και εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων για ευάλωτες κατηγορίες κρατουμένων, θέματα εκπαίδευσης κ.α. Έχει συμφωνηθεί επίσης ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, η οποία μάλιστα θα συζητηθεί με σκοπό την διεύρυνσή της κατά την επικείμενη επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας στο Τμήμα Φυλακών.

Πηγή: philenews