Διεθνών προδιαγραφών το γήπεδο γκολφ Αγίας Νάπας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

MW EF620 golf 0 20160216121637 ZH exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, γηπεδο γκολφ, Κάβο Γκρέκο

Ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το γενικό χωροταξικό σχέδιο (Master Plan) για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ και συναφών εγκαταστάσεων με την ονομασία «Ayia Napa Forest Golf», το οποίο θα καταλαμβάνει μέρος Κρατικής Δασικής Γης και συγκεκριμένα του «Δάσους Αγίας Νάπας», Κρατικής και Ιδιωτικής Γης στην τοποθεσία «Μαζερή του Κούκου», καθώς και στην τοποθεσία «Ατόπετρες – Περνέρες», εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου της Επαρχίας Αμμοχώστου.

exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, γηπεδο γκολφ, Κάβο Γκρέκο

Η όλη ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία AYIA NAPA FOREST GOLF LTD στην οποίαν θα παραχωρηθεί η κρατική γη. Αξίζει να σημειωθεί πως η κρατική γη θα παραχωρηθεί με ετήσιο αγοραίο μίσθωμα που θα υπολογιστεί από το Τμήμα Κτηματολογίου σε ποσοστό 5% επί της συνολικής αγοραίας αξίας μετά τον υπολογισμό της συνολικής ζητούμενης έκτασης και το μίσθωμα θα αναθεωρείται κάθε πέντε χρόνια. Η ισχύς της σύμβασης μίσθωσης θα είναι για αρχική περίοδο 33 χρόνων, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες δύο περιόδους των 25 χρόνων η καθεμία. Η κρατική γη θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ με τις συναφείς εγκαταστάσεις του.

exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, γηπεδο γκολφ, Κάβο Γκρέκο

Η συνολική προς ανάπτυξη γη την οποία αναμένεται να καταλαμβάνει το προτεινόμενο έργο ανέρχεται σε 1.037.628 τ.μ., εκ των οποίων 590.000 τ.μ. μισθωμένη κρατική δασική γη, 139.79 τ.μ. και 308.149 τ.μ. ιδιωτική γη.

Για την εν λόγω περιοχή έχει κατατεθεί Αίτηση για Πολεοδομική Άδεια που αφορά γενικό χωροταξικό σχέδιο για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών, περιλαμβανομένων των βοηθητικών εγκαταστάσεων (Clubhouse, Χώροι στάθμευσης, Χώρος συντήρησης γηπέδου κλπ), και άλλων συναφών αναπτύξεων που περιλαμβάνουν τουριστική ανάπτυξη (Ξενοδοχείο 5*), εμπορική ανάπτυξη (καταστήματα καθημερινής χρήσης και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) και οικιστική ανάπτυξη (κατοικίες σε οικόπεδακαι κατοικίες σε ενιαίες αναπτύξεις), σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, γηπεδο γκολφ, Κάβο Γκρέκο

Διεθνών προδιαγραφών

Η ανάπτυξη του γηπέδου γκολφ θα περιλαμβάνει ένα διεθνούς κλάσης γκολφ18 οπών με προδιαγραφές που θα το καθιστά ικανό να φιλοξενήσει διεθνείς διαγωνισμούς γκολφ, αλλά και να βοηθήσει την προσέλκυση τουριστών στην Κύπρο. Επίσης, θα περιλαμβάνει γήπεδο πρακτικής άσκησης και εκμάθησης όπου οι επισκέπτες και οι ντόπιοι θα μπορούν να μάθουν και να εξασκηθούν στο παιχνίδι, χώρους υγιεινής (αποχωρητήρια) εντός του γηπέδου, διάδρομους διακίνησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός του γηπέδου γκολφ, Κτήριο Λέσχης Μελών (Clubhouse) και χώρο /μονάδα συντήρησης του γηπέδου γκολφ (golf maintenance area).

Κτήριο Λέσχης Μελών

Το κτήριο της Λέσχης Μελών θα είναι ένα κτήριο συμβατικής κατασκευής με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα, οργανισμό πλήρωσης από οπτόπλινθους και ανοίγματα αλουμινίου. Το κτήριο προβλέπεται να είναι ενεργειακής κλάσης Α με κεντρικό ηλεκτρικό σύστημα κλιματισμού και με εξωτερική θερμομόνωση. Το εν λόγω κτήριο θα διαθέτει 2 ή 3 ορόφους και ένα υπόγειο. Το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου θα ανέρχεται στα 3.000 τ.μ. με αναμενόμενη κάλυψη 1.000 – 1.500 τ.μ., και αναμενόμενο βάθος υπογείου 3 – 4 m από το φυσικό έδαφος. Επίσης, το κτήριο θα διαθέτει περίπου 75 χώρους στάθμευσης, υπαίθριους και υπόγειους.

exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, γηπεδο γκολφ, Κάβο Γκρέκο

Τουριστική Ανάπτυξη

Η τουριστική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει ένα υπερπολυτελές Ξενοδοχείο 5* με αρχική χωρητικότητα 500 κλινών (250 δωματίων) και όλες τις ανέσεις που εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν όπως SPA, πισίνες, γυμναστήριο, εστιατόρια, bar κ.α. Το προτεινόμενο Ξενοδοχείο θα αποτελείται από δέκα (10) ορόφους και ένα (1) υπόγειο. Το συνολικό εμβαδόν του θα ανέρχεται σε 15.000 τ.μ.

Το Ξενοδοχείο θα διαθέτει συνολικά 225 χώρους στάθμευσης, υπόγειους και υπαίθριους. Το Ξενοδοχείο 5* σε μελλοντική φάση αναμένεται να επεκταθεί κατά 100%, με διπλασιασμό του αριθμού των κλινών και των λοιπών μεγεθών.

Οικιστική Ανάπτυξη

Επιδιώκεται η ομοιόμορφη οικιστική ανάπτυξη με πολυτελείς σύγχρονες κατοικίες με λιτή αρχιτεκτονική και χρήση όσο το δυνατόν φυσικών συμβατικών υλικών σε ανοικτές αποχρώσεις. Ο συνολικός αριθμός των κατοικιών /οικιστικών μονάδων θα ανέρχεται σε 228, εκ των οποίων οι 216 θα είναι διώροφες κατοικίες με εμβαδόν δόμησης 140 τ.μ., ενώ οι υπόλοιπες 12 θα είναι διώροφες κατοικίες με εμβαδόν δόμησης 200 τ.μ.

Στις ενιαίες αναπτύξεις προβλέπεται η ανέγερση συνολικά 60 κατοικιών εμβαδού δόμησης 140 τ.μ.

exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, γηπεδο γκολφ, Κάβο Γκρέκο

Εμπορική Ανάπτυξη

Η Εμπορική Ανάπτυξη η οποία θα ανεγερθεί υπό μορφή πλατείας ημιαστικών χώρων θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων των χρήσεων που προτείνονται. Περιλαμβάνονται καταστήματα καθημερινής χρήσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και υπόγειοι και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης. Τα καταστήματα, όπως επίσης και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, θα αφορούν κτήρια 2 ή 3 ορόφων με υπόγειο. Τα εν λόγω κτήρια θα έχουν συνολικό εμβαδόν 6.000 τ.μ. Οι υπόγειοι χώροι θα έχουν συνολικό εμβαδόν 1.500 τ.μ. Οι χώροι στάθμευσης εκτιμώνται σε 130, εκ των οποίων κάποιοι θα είναι υπόγειοι.

Πηγή: InBusiness