Διεξάγεται την Κυριακή το «6ο Ayia Napa Triathlon 2019»

Ayia Napa Triathlon, Nireas Triathlon

Διεξάγεται την Κυριακή 17 Μαρτίου το «6ο Ayia Napa Triathlon 2019» που διοργανώνεται από τον Δήμο Αγίας Νάπας και το Nireas Triathlon.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «στη φετινή διοργάνωση του Τριάθλου αναμένεται νέο ρεκόρ συμμετοχών από 30 χώρες μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα του εξωτερικού. Το «6ο Ayia Napa Triathlon 2019» που έχει καθιερωθεί ως το σπουδαιότερο τριαθλητικό γεγονός της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου, στο Nissi Beach Resort».

Η αθλητική διοργάνωση «περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές αποστάσεις για όλα τα επίπεδα – Hellenic Bank Middle Distance Triathlon, Triathlon και Sprint Triathlon. Το Hellenic Bank Middle Distance Triathlon αποτελείται από 1.9 χιλιόμετρα (χλμ) κολύμπι, 90 χλμ ποδηλασία και 21 χλμ τρέξιμο. Το Triathlon, γνωστό ως ολυμπιακό αγώνισμα, αποτελείται από 1.5 χλμ κολύμπι, 40 χλμ ποδηλασία και 10 χλμ τρέξιμο ενώ το Sprint Triathlon είναι 750 μέτρα κολύμπι, 20 χλμ. ποδηλασία και 5 χλμ τρέξιμο».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στο Nissi Beach Resort με τους αθλητές να ξεκινούν με κολύμπι στην παραλία Nissi Bay, θα συνεχίσουν με ποδηλασία στο Κάβο Γκρέκο και ακολούθως θα τρέξουν προς την Αγία Θέκλα και πίσω στο Nissi Beach Resort για το τερματισμό. Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε οι αθλητές να περάσουν από μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Αγίας Νάπας».

Προστίθεται ότι «οι αθλητές έχουν δικαίωμα ατομικής και ομαδικής συμμετοχής σε όλες τις αποστάσεις. Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από δύο ή και τρία άτομα, ενώ η ομαδική συμμετοχή κάνει πιο εύκολη και διασκεδαστική την συμμετοχή για όσους δεν νοιώθουν έτοιμοι να συμμετέχουν ατομικά ή θέλουν να δοκιμάσουν το τρίαθλο πρώτη φορά, ή απλά να συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο γεγονός».

Οι διοργανωτές Nireas Triathlon και ο Δήμος Αγίας Νάπας «ζητούν από τον κόσμο να αγκαλιάσει το «6ο Ayia Napa Triathlon 2019» γιατί είναι ένα αθλητικό γεγονός που συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή της περιοχής στο εξωτερικό και αναβαθμίζει τον αθλητικό τουρισμό της Κύπρου. Παράλληλα καλούν όλους να παρευρεθούν στις 17 Μαρτίου στο Nissi Beach, να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τους αθλητές».

Σημειώνεται ότι για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα Τριάθλου, οι οδοί/Λεωφόροι Νησσί, Ασπρόβουνου, Τεύκρου Ανθία και Κάσσιαλου μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Αστυνομίας, θα είναι ανοικτοί για το κοινό αλλά ελεγχόμενοι. Επίσης από τις επτά το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι της Κυριακής 17ης Μαρτίου, η Λεωφόρος Κάβο Γκρέκο από τον κυκλικό κόμβο της Αστυνομίας μέχρι το ύψος του ξενοδοχείου Grecian Park και επί της Οδού Κάβο Γκρέκο μέχρι πίσω στον κυκλικό κόμβο της Αστυνομίας θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία».

Οι διοργανωτές καλούν το κοινό όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας και των κριτών. Ακόμα καλούν όσους επιθυμούν να εμπλακούν περισσότερο, μπορούν να δηλώσουν εθελοντές στο www.nireastriathlon.com ή να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 99444447/99329518.

imagew 25 1 Ayia Napa Triathlon, Nireas Triathlon