Δίκη Βρετανίδας: Εγκρίθηκε το αίτημα για κατάθεση ψυχολόγου μέσω τηλεδιάσκεψης

Ως μάρτυρας υπεράσπισης θα καταθέσει η ψυχολόγος της 19χρονης από τη Μεγάλη Βρετανία

Annotation 2019 10 17 123525 exclusive, Δικαστήριο, Υπόθεση Βιασμού, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία υπόθεσης, στην οποία Βρετανίδα ηλικίας 19 χρόνων κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Διαβάστε επίσης: 19χρονη Βρετανίδα: «Φοβόμουν ότι ο ανακριτής θα με απήγαγε και θα με σκότωνε»

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα που υπέβαλε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου, η Ρίτσα Πεκρή, συνήγορος υπεράσπισης της 19χρονης, για τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης με την ψυχολόγο της κατηγορουμένης στη Βρετανία, στο πλαίσιο της διαδικασίας της δίκης εντός δίκης.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής καταλυτικό ρόλο για την Κατηγορούσα Αρχή είναι ότι η ψυχολόγος που θα καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης, είναι μάρτυρας γνώμης και όχι γεγονότων.

Ανέφερε ακόμα ότι η τηλεδιάσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της κυρίως δίκης και να εξεταστεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι τον προβληματίζει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε στο παρόν στάδιο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής σε περίπτωση που η έκθεση της ψυχολόγου της κατηγορουμένης γίνει αποδεκτή από το Δικαστήριο για την αλήθεια του περιεχομένου της ως έχει, χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία για αντεξέταση, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη γραμμή της Κατηγορούσας Αρχής.

Από την πλευρά της η κα. Πεκρή είπε ότι ουσιαστικά με την τηλεδιάσκεψη θα επιβεβαιωθεί από την ψυχολόγο της κατηγορουμένης ότι αυτή πάσχει από μετατραυματικό στρες.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα της υπεράσπισης για τη διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης αναφέροντας ωστόσο ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όπου υπάρχει ειδικό μηχάνημα και όρισε την 1η Νοεμβρίου ως ημερομηνία για πραγματοποίηση της.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι με την ψυχολόγο της κατηγορουμένης να βρίσκεται σε δικαστήριο στη Βρετανία.

Η κα. Πεκρή ανέφερε ότι θα δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στον Πρωτοκολλητή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε την 1η Νοεμβρίου να συμβαδίσουν τα δύο δικαστήρια, δηλαδή Λάρνακας και Βρετανίας για να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη.

Πηγή: ΚΥΠΕ