Δήμαρχος Αγίας Νάπας: “Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά συνεχίζουμε τα έργα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τη συνέντευξη του Δημάρχου Αγίας Νάπας στο Famagusta.News με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Στιγμιότυπο 2020 09 27 16.14.40 Coronavirus, exclusive, Δήμος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέτου

Τις δυσκολίες που προκύπτουν τη φετινή χρονιά εξαιτίας της οδυνηρής εικόνας του τουρισμού ένεκα της πανδημίας περιέγραψε στην κάμερα του Famagusta.News ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέτου με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Δείτε τη συνέντευξη του Δημάρχου Αγίας Νάπας στο Famagusta.News

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Ζαννέτου, είμαστε στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και δυστυχώς, οι αρνητικές επιπτώσεις του κορωνοϊού έχουν επηρεάσει την Αγία Νάπα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Τόσο τη λειτουργία και τις οικονομικές δραστηριότητες του δημαρχείου όσο και τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς, όπως είπε, “τα πράγματα δεν ήταν όπως θα αναμέναμε και δυστυχώς διαφαίνεται ότι εξακολουθούν να είναι δύσκολα. Εδώ στην Αγία Νάπα αναμένεται ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, αρκετές από τις επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο όπως και διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες. Η κατάσταση σίγουρα είναι δύσκολη και αυτή η περίοδος η μικρή που έχουν δραστηριοποιηθεί σίγουρα τα έσοδα συσχετιζόμενα με το κόστος τους είναι πάρα πολύ χαμηλά και η βιωσιμότητα πλέον είναι ο μεγάλος παράγοντας που μας προβληματίζει όλους ειδικά για τις επιχειρήσεις εδώ στην Αγία Νάπα ενός Δήμου όπου το 90% εξαρτάται από την τουριστική βιομηχανία.”

Συνεχίζουν τα έργα

Όπως είπε, έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει προωθούνται για να αποπερατωθούν. Νέα έργα, όπως είπε, προς υλοποίηση υπάρχουν δυστυχώς αρκετά όμως έχουν παγοποιηθεί. “Δεν υπάρχει η μαγκιά να πούμε ότι προχωρούμε τα έργα από την στιγμή που διαφαίνεται ότι η οικονομική ρευστότητα και οι καταστάσεις που αναμένουμε να δούμε στο άμεσο μέλλον, διαφαίνονται ζοφερές και πάρα πολύ δύσκολες. Όμως, δεν παύει να υπάρχει το όραμα, δεν παύει να συνεχίζουμε τον σχεδιασμό και μόλις μας επιτρέψουν οι συνθήκες θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση διάφορων έργων.”

Τόνισε, επίσης, ότι κάποια από τα έργα θα υλοποιηθούν, με τροχιοδρόμηση προς υλοποίησή τους το συντομότερο. Ένα από τα βασικά έργα, ανέφερε, είναι το πολεοδομικό έργο εντός της εσωτερικής περιφέρειας της Αγίας Νάπας που είναι η ανακατασκευή και η αναβάθμιση ενός από τους κεντρικούς δρόμους και παράλληλους δρόμους της Αγίας Νάπας όπου σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει η ελπίδα ότι θα βοηθήσει σιγά-σιγά στην προσέλκυση κόσμου ώστε να αναζωογονηθεί και το κέντρο το οποίο πεθαίνει σιγά-σιγά εδώ στην Αγία Νάπα.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα και δυστυχώς η αισιοδοξία μειώνεται ακόμη και για το 2021 ως προς τις εξελίξεις σχετικά με τον τουρισμό ανά το παγκόσμιο.

Famagusta.News