Διοργανώθηκε στην Αγία Νάπα η 9η Έκθεση Κρασιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο “Adams Beach” στην Αγία Νάπα η 9η Έκθεση-Παρουσίαση Κυπριακού Οίνου την οποία διοργάνωσε ο Όμιλος Οινοφίλων Αμμοχώστου “Βάκχος”.

Στην έκθεση συμμετείχαν τριάντα οινοποιεία από την Κύπρο τα οποία προσέφεραν κρασί στους επισκέπτες για γευσιγνωσία.

©Famagusta.News

Προηγήθηκε ειδική παρουσίαση για επαγγελματίες καθώς και masterclass για τις κυπριακές ποικιλίες κρασιού από τον οινολόγο και Πρόεδρο Οινοχόων Κύπρου, Γιώργο Κασσιανό.

©Famagusta.News

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην αμπελούργία και κατ’ επέκταση στην οινοποιία και έχει ως βασικό άξονα της πολιτικής της το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας, μέσω του οποίου διατίθενται ετησίως γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οινοποιίας, με παράλληλη προώθηση μέτρων αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων, προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας της διατροφικής αλυσίδας.

©Famagusta.News

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι η ανάπτυξη των κλάδων προωθείται και μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με αγροπεριβαλλοντικά μέτρα διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών οίνου, όπως το “Μαραθεύτικο” και το “Γιαννούδι” αλλά και ειδικό επενδυτικό μέτρο μέσω του οποίου παρέχονται επιδοτήσεις για αγορά γεωργικού αμπελουργικού εξοπλισμού.

©Famagusta.News

Η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία σε αμπελουργία και οινοποιία, δήλωσε ο Υπ. Γεωργίας

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση, αποδίδει μεγάλη σημασία στην αμπελουργία και στην οινοποιία και έχει ως βασικό άξονα της πολιτικής της το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας μέσω του οποίου διατίθενται ετησίως γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οινοποιίας».

©Famagusta.News

Σε χαιρετισμό του το Σάββατο στην 9η Έκθεση Κυπριακού Κρασιού ο Υπουργός Γεωργίας είπε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι πέραν των 5 εκατομμυρίων, «προωθούνται παράλληλα, μέτρα αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων, προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας της διατροφικής αλυσίδας».

©Famagusta.News

Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, η ανάπτυξη των κλάδων προωθείται και μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με αγροπεριβαλλοντικά μέτρα,  μέτρα διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών οίνου όπως το ‘Μαραθεύτικο’ και το ‘Γιαννούδι’, αλλά και ειδικό επενδυτικό μέτρο μέσω του οποίου παρέχονται επιδοτήσεις για αγορά γεωργικού αμπελουργικού εξοπλισμού».

©Famagusta.News

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «το προσεχές φθινόπωρο, θα γίνει νέα προκήρυξη του μέτρου αυτού, με ιδιαίτερη στόχευση στις ορεινές μας περιοχές, όπου βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του κυπριακού αμπελώνα» και εξήγησε ότι «η νέα προκήρυξη, θα προσφέρει στους αμπελουργούς μας την ευκαιρία να αποκτήσουν σύγχρονα μέσα παραγωγής, με απλοποιημένες διαδικασίες και με το ύψος της επιδότησης να φτάνει μέχρι και το 70%».

©Famagusta.News

Στον χαιρετισμό του ο κ. Καδής έκανε ειδική αναφορά «στις συνεχείς βραβεύσεις που λαμβάνουν τα κρασιά του τόπου μας σε διεθνώς αναγνωρισμένους διαγωνισμούς» σημειώνοντας ότι αυτό «είναι απόδειξη της υψηλής τους ποιότητας» ενώ για τους επόμενους στόχους του Υπουργείου Γεωργίας είπε ότι πρέπει να είναι η εδραίωση, ακριβώς,  των βραβευμένων αυτών κυπριακών κρασιών στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και η διεθνής αναγνωρισιμότητά τους».

©Famagusta.News

Αναφερόμενος στην εκδήλωση του Ομίλου Οινόφιλων Αμμοχώστου καθώς και σε παρόμοιες, «με τη συμμετοχή ενός σημαντικού αριθμού οινοποιών» ο Υπουργός Γεωργίας, είπε ότι «καταδεικνύουν τη μεγάλη σημασία που έχει η προώθηση των τοπικών οίνων στους επισκέπτες του τόπου μα

©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News

ς» Εξέφρασε, τέλος, μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνοντας, «την αυξημένη προώθηση ετικετών ξεχωριστών κυπριακών οίνων σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

 

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,…

30 Απριλίου, 2024

Υφ. Έρευνας: Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, λέει ο Υφυπουργός Έρευνας. Εντός του 2024 θα…

30 Απριλίου, 2024

Καμπανάκι από τον ΠΟΥ: Υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών σε αγελάδες εκτός ΗΠΑ

Υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες…

30 Απριλίου, 2024

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Ο φαρμακευτικός γίγαντας της AstraZeneca φέρεται να παραδέχθηκε ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιό της κατά…

30 Απριλίου, 2024

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι

Ένα αγόρι 13 ετών έχασε τη ζωή του, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε ένας…

30 Απριλίου, 2024

Υπουργός Εργασίας: Διευρυμένη πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε την Τρίτη ότι διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην…

30 Απριλίου, 2024