Διπλωματική αποστολή επισκέφθηκε τη μαρίνα Αγίας Νάπας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

imagew exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Διπλωματική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από οικονομικούς και εμπορικούς Ακολούθους ξένων Πρεσβειών στην Αθήνα, επισκέφθηκε σήμερα την υπό κατασκευή μαρίνα της Αγίας Νάπας.

DSC 6251 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η «πολυπληθής αντιπροσωπεία σε συνεργασία με τον οργανισμό Enterprise Greece και υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, πραγματοποίησε, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την τόνωση της εξωστρέφειας και την προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών στο νησί, τον χώρο ανέγερσης της μαρίνας Αγίας Νάπας».

DSC 6243 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Προστίθεται ότι τους επισκέπτες «υποδέχτηκε και ξενάγησε στον χώρο του εργοταξίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M Makronisos Marina Ltd, Σταύρος Καραμοντάνης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας για την ενίσχυση του ναυτικού τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμβολή του έργου στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

DSC 6247 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Πρόσθεσε ότι «η μαρίνα Αγίας Νάπας είναι ένα μοναδικό έργο όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή, τόσο της μαρίνας, όσο και των υπόλοιπων χώρων, είναι απόλυτα πρωτοποριακή. Το σημαντικό αυτό έργο έχει ήδη αποκτήσει διεθνή φήμη, γεγονός που καταγράφεται στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από αγοραστές και επενδυτές, παγκοσμίως».

DSC 6222 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε επίσης ότι «έχει ήδη πωληθεί πλέον του 75% του ανατολικού Πύργου στη μαρίνα Αγίας Νάπας και το ενδιαφέρον φέρεται αυξανόμενο κυρίως στις αγορές της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας».

DSC 6211 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης «οι ξένοι διπλωμάτες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη σημαντική εξέλιξη των εργασιών καθώς η πρώτη φάση που αφορά στην υποδομή των έργων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και να υπολείπεται μόνο η συμπληρωτική τελική επιχωμάτωση. Σε τελική φάση βρίσκονται και οι προκατασκευασμένες μονάδες σκυροδέματος, οι οποίες παράγονται από δύο εργοστάσια προκατασκευής σκυροδέματος κοντά στο εργοτάξιο».

DSC 6224 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «ο νότιος κυματοθραύστης, βρίσκεται σε πλήρη έκταση με μερικές προκατασκευασμένες μονάδες σκυροδέματος σε διαδικασία εγκατάστασης, την υπερκατασκευή του οδοστρώματος σχεδόν ολοκληρωμένη και τα υποστηρικτικά θεμέλια του δρόμου στον κυματοθραύστη και τα οδικά έργα να προχωρούν σε ταχεία ολοκλήρωση. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους επισκέπτες η εξέλιξη της κατασκευής των βασικών κτιρίων και των κτιρίων που απαρτίζουν την εμπορική περιοχή, ενώ τα γραφεία της διοίκησης και τα κυβερνητικά κτίρια προχωρούν επίσης με γρήγορο ρυθμό».

DSC 6231 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Προστίθεται ακόμα ότι «στους διπλωμάτες, που δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι δικαίως η μαρίνα Αγίας Νάπας περιλαμβάνεται στα πλέον φιλόδοξα έργα τόσο της Κύπρου όσο και της Ανατολικής Μεσογείου, δόθηκε αναλυτικό ενημερωτικό υλικό για τις εξελίξεις και την τελική εικόνα του έργου».

DSC 6234 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News
DSC 6241 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Επιχειρήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
©Famagusta.News

Famagusta.News