Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Μαργαρίτας Μαρτή στην Αγία Νάπα

Στιγμιότυπο 2018 03 03 10.12.09 Ζωγραφική, Μουσείο Θάλασσα, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός, τέχνη

Την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζει απόψε η Μαργαρίτα Μαρτή στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα Αγίας Νάπας.

Θέμα της έκθεσης: «Η απόδραση του Πινολίνο…»

Τα εγκαίνια θα τελεστούν στο Μουσείο Θάλασσα στην Αγία Νάπα απόψε στις 7:30.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Ώρες: Δευτέρα 09:00-15:00, Τρίτη-Σάββατο: 09:00-17:00

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Tην έκθεση παρουσιάζει ο ζωγράφος Χρίστος Πίτσιλλος.

a 3 Ζωγραφική, Μουσείο Θάλασσα, Νέα Αμμοχώστου, Πολιτισμός, τέχνη

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ο Πινολίνο, ξάδερφος του Πινόκιο, βαριεστημένος από τη ζωή στη Γη, αποφασίζει να… αποδράσει σε έναν μυθικό κόσμο όπου τα πάνω βρίσκονται κάτω και τα αριστερά, δεξιά.

Αυτή είναι η πρώτη ατομική έκθεση της Μαργαρίτας Μαρτή. Η δουλειά της ξεχωρίζει για τη λεπτομέρειά της με στοιχεία νεο-σουρεαλισμού.

Η ζωγράφος αντλεί στοιχεία από την ελληνική μυθολογία αλλά και από κλασσικούς παιδικούς ήρωες. Ο θεατής συναντά στοιχεία από την κυπριακή ιστορία και παράδοση, λεπτεπίλεπτους αγγέλους, μυθικά όντα, περίτεχνα κτίρια και δαντελένια σύννεφα. Στους πίνακες εμφανίζεται και το τοπικό στοιχείο της περιοχής των Κοκκινοχωρίων με μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Έντονη είναι και η παρουσία του θηλυκού στοιχείου. Σ’ αυτό το κομμάτι, η ζωγράφος παίζει με το πεπρωμένο και την ελεύθερη θέληση. 

Μαργαρίτα Μαρτή

Η Μαργαρίτα Μαρτή κατάγεται από τη Σωτήρα Αμμοχώστου. Είναι δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει εκδώσει πρόσφατα το παιδικό βιβλίο. Είναι κάτοχος Master του Πανεπιστημίου Exeter στη διδασκαλία τέχνης σε μικρά παιδιά και έχει διδάξει τέχνη σε παιδιά δημοτικού. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις τέχνης.

Τη χαρακτηρίζει η μεγάλη αγάπη στο σχέδιο και τη ζωγραφική. Λατρεύει το φανταστικό, την πρωτοτυπία αλλά και την αντίθεση. Το άψυχο ζωντανεύει και χορεύει στον ρυθμό της χαράς μέσα σε πουπουλένια σύννεφα με τη συνοδεία μουσικής, ενώ το σκοτάδι παραμονεύει σε κάποιες γωνιές. Άλλοτε παίρνει κεντρικό ρόλο κι άλλοτε εξαφανίζεται.

Ο Πινολίνο και ο κάθε Πινολίνο είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει να δει τον κόσμο σε όλο του το μεγαλείο: Ένας χορός του μοντέρνου με το παλιό, της βίαιης αλήθειας με την αναπάντεχη χαρά, της μυθολογίας με την τεχνολογία, της στασιμότητας με τον δυναμισμό. Σε τούτο τον κόσμο αποδρά ο Πινολίνο, ένας ξύλινος ανθρωπάκος.

Είσοδος δωρεάν

Famagusta.News