Εικαστική έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο “Θάλασσα” στην Αγία Νάπα

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας ΘΑΛΑΣΣΑ, από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττο, η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Πανίκκου Παναγή- Χατζηδάκης, «Η ιστορία της Κύπρου» και η Ομαδική Έκθεση «Η Ελληνική συμμαχία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Ελληνικός πολιτισμός» με την συμμετοχή ανάμεσα σε άλλους των καταξιωμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών Πέτρου Πτωχόπουλου, Κέλυ Μελά, Κατερίνα Βασιλείου-Πατράγκου, Oleg Chernov, Svetlana Yosiffova, κ.α.

Ο Πανίκκος Παναγή Χατζηδάκης έχει ρίζες καταγωγής από την Κρήτη και γεννήθηκε το 1965 στην Αμμόχωστο στην Κύπρο και είναι πρόσφυγας. Ζει στην Κύπρο στη Λάρνακα ενώ εκθέτει κάθε χρόνο σε μουσεία και φέτος εκθέτει επίσης στην Ρώμη με συμμετοχή σε τρεις εκθέσεις σε γκαλερί.
Ο Πανίκκος ζωγραφίζει από μικρό παιδί ενώ σε ηλικία 18 χρονών παίρνει υποτροφία για Παρίσι τότε ως μαθητής του American Academy της Λάρνακας.
Φοίτησε στο εργαστήρι και στη σχολή ζωγραφικής στη Λάρνακα του διεθνούς φήμης Κύπριου δάσκαλου και ζωγράφου Πέτρου Πτωχόπουλλου.
Είναι αυτός που τον ανακάλυψε και τον ξεχώρισε όταν είχε δει δυο ιστορικά έργα του Πανικού Παναγή και του επισήμανέ τότε ότι θα κάνει καριέρα μεγάλη στην τέχνη αν ζωγραφίσει την ιστορία.

118890106 4563725596985725 953390131854875102 n Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», Έκθεση Ζωγραφικής

Ο Παναγή έχει εκθέσει από Αμερική μέχρι Ευρώπη και σε πολλές άλλες χώρες. Δυο φορές έχει βραβευτεί με 2 έργα του ως artist of the world με τοπία.
Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία, πινακοθήκες, δημοτικές Συλλογές και ιδιωτικές Συλλογές συλλεκτών στην Κύπρο και στο εξωτερικόν. Ανάμεσα σε άλλα δύο έργα του βρίσκονται στο αρχηγείων ναυτικού της Ελλάδας «Το φρεγάτα Ύδρα» και το «Υποβρύχιο Παπανικολής» σε ανάδυσίν.

118768862 685891605330457 5063882790224894509 n Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», Έκθεση Ζωγραφικής

Επίσης έργα του βρίσκονται στις πρεσβείες της Αίγυπτου στην Κύπρο και Αθηνά.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει την Μουσειακή Συλλογή «Μέγας Αλέξανδρος ελληνικός πολιτισμός» με σκοπό να προάγει την συμμαχία σε διάφορες πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ των Ελλήνων και των Κυπρίων.

Ζωγράφισε πάρα πολλές αρχαίες μάχες του Μεγάλου Αλέξανδρου και συγκρούσεις, όπως η Μάχη εναντίον τους άρπαγες γείτονες Ιλλυριούς και συγκεκριμένα με τις δυνάμεις των βασιλέων Κλείτου των Δάρδανων και Γλαυκία των Ταυλαντίων, η απεικόνιση της μάχης στον Υδάσπη ποταμό στην Ινδία.
Επίσης ζωγράφισε τον Μ Αλέξανδρο σε διάφορες φάσεις της ζωής του και ιστορικά δρώμενα, όπως η απεικόνιση του Μ Αλεξάνδρου όπου σημαδεύει με αλεύρι το χτίσιμο της Αλεξάνδρειας.

Ο Πανίκκος Παναγή ως καλλιτέχνης δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για να αποκτήσει την δική του ταυτότητα και έχει πάντοτε ένα βασικό κανόνα στην δουλειά του: σκέφτεται το έργο τελειωμένο με όλες τις λεπτομέρειες ώστε να το αποδώσει όσο πιο εκφραστικά γίνεται.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρις τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Famagusta.News