Eκλογές Δήμου Αγίας Νάπας: Μεγάλη η προσέλευση ψηφοφόρων

4οκ Δήμος Αγίας Νάπας, Εκλογές, μεγάλη προσέλευση, Νέα Αμμοχώστου, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Η αποχώρηση του Γιάννη Καρούσου από το Δήμο Αγίας Νάπας με προορισμό το Υπουργείο Συγκοινωνιών άφησε κενή τη θέση του Δημάρχου. Σήμερα λοιπόν οι 3.334 ψηφοφόροι του Δήμου καλούνται να επιλέξουν μεταξύ Αιμιλίας Ξύδια και Χρίστου Ζαννέττου. Με μεγάλη προσέλευση και ομαλά διεξάγεται από νωρίς το πρωί η αναπληρωματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου δημάρχου στην Αγία Νάπα.

Σε δήλωση του ο τέως δήμαρχος Γιάννος Καρούσος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δύο υποψήφιους και τους συνέστησε ενότητα από αύριο Δεύτερα και ανέφερε ακόμη ότι ο νέος δήμαρχος παραλαμβάνει ένα σημαντικό έργο 23 εκατομμυρίων που έγινε ήδη στην Αγία Νάπα με διάφορες αναπτύξεις, αλλά και έργα 25 εκατομμυρίων που ωριμάζουν για να γίνουν.

1 5 Δήμος Αγίας Νάπας, Εκλογές, μεγάλη προσέλευση, Νέα Αμμοχώστου, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Οι κάλπες άνοιξαν από τις επτά το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις έξι το απόγευμα, με διάλειμμα από τις 12 μέχρι τη μια το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Έπαρχο Αμμοχώστου και Έφορο Εκλογής Γιώργο Χρυσαφίνη, το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μόλις μια ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών.

Για την σημερινή διαδικασία λειτουργούν 4 εκλογικά κέντρα, όλα στο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος αναμένεται άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις γύρω στις 10 π.μ ενώ η επίσης ανεξάρτητη Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια θα ψηφίσει μια ώρα μετά, στις 11:30 π.μ.

2ok Δήμος Αγίας Νάπας, Εκλογές, μεγάλη προσέλευση, Νέα Αμμοχώστου, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

3ok Δήμος Αγίας Νάπας, Εκλογές, μεγάλη προσέλευση, Νέα Αμμοχώστου, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Όπως ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμα ο «Φ» τα προγνωστικά δείχνουν ντέρμπι. Οι εκλογικές ισορροπίες με βάση τις δυνάμεις των κομμάτων που στηρίζουν τον κάθε υποψήφιο προδιαγράφουν μιαν αμφίρροπη αναμέτρηση. Απ’ εκεί και πέρα, θα μιλήσουν οι ιδιαιτερότητες της μικρής τοπικής κοινωνίας της Αγίας Νάπας. Αυτές αναμένεται να είναι ο καταλυτικός παράγοντας που θα γείρουν την πλάστιγγα για τον νικητή της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης στον δήμο για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της Αγίας Νάπας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Υπηρεσίας Εκλογών, στην αναπληρωματική εκλογή δημάρχου Αγίας Νάπας, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή, δικαίωμα ψήφου έχουν 3.334 εκλογείς, εκ των οποίων οι 2.687 είναι Κύπριοι και οι 647 είναι Κοινοτικοί. Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο ή το δελτίο ταυτότητάς τους ή και το έγγραφο που χρησιμοποίησαν για την εγγραφή τους, προκειμένου για Κοινοτικούς εκλογείς. Για διευκόλυνσή τους οι Κοινοτικοί εκλογείς προτρέπονται να έχουν μαζί τους τη Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη της Ένωσης (MEU1) ή το Πιστοποιητικό Εγγραφής Αλλοδαπού (A.R.C.).

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ., με διάλειμμα από τις 12:00 μ. μέχρι τη 1:00 μ.μ.

Πηγή: philenews