Εκστρατεία #BoycottCyprus στο Twitter για τη 19χρονη Βρετανίδα – Επικριτικός ο βρετανικός τύπος

vretanida1 Animals, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Τον γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία χθες κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης μετά από ψευδή καταγγελία βιασμού από 12 Ισραηλινούς. Σχετικά ρεπορτάζ φιλοξενήθηκαν από το BBC, την Sun, το Euronews, τους Times, την Washington Post, το Fox News, το CNN και στο Al Jazeera.

Λονδίνο: “Σοβαρές ανησυχίες” για τη διαδικασία που οδήγησε σε καταδίκη της 19χρονης

Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχίες κατά πόσο η 19χρονη έτυχε δίκαιης δίκης, με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, να δηλώνει ότι θα θέσει το θέμα στις κυπριακές αρχές.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καταγράφουν με λεπτομέρεια όλα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες, εγείροντας με τη σειρά τους ανησυχίες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το δικαστήριο. Κάποια μάλιστα ασκούν κριτική στην κυπριακή δικαιοσύνη, αναφέροντας ότι δεν προστάτευσε καθόλου την 19χρονη. Συγκεκριμένα, η Daily Mail σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι “η φήμη της έγινε κομμάτια, έχασε τη θέση της στο πανεπιστήμιο και είναι τόσο τραυματισμένη που στηρίζεται σε φαρμακευτική αγωγή για το άγχος. Είναι παγιδευμένη στο νησί από τον Ιούλιο και μόνο η οικονομική και συναισθηματική στήριξη από τη μητέρα της την κρατά”.

Μια 19χρονη θύμα κρατικού ρεβανσισμού

Από την πλευρά της η Guardian, σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι η 19χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, “αναγκάστηκε να παραδώσει το διαβατήριό της, ενώ μεταφερόταν συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο”.

“Είχαν άλλα σχέδια”

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η νεαρή είχε έρθει στην Κύπρο για καλοκαιρινή εργασία, μένοντας σε ένα κοινόχρηστο δωμάτιο μαζί με άλλους Βρετανούς. Σύντομα, όπως αναφέρει η Daily Mail, γνώρισε και έναν 21χρονο Ισραηλινό, με τους δύο τους να βγαίνουν έξω μαζί τα βράδια.

Το βράδυ της 16ης Ιουλίου, είχαν κανονίσει να βρεθούν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Ισραηλινός, χωρίς να γνωρίζει τα σχέδια των φίλων του γι αυτήν. Η νεαρή ανέφερε στο δικαστήριο ότι οι νεαροί από το Ισραήλ αποδείχθηκε ότι ήθελαν να κάνουν όργιο μαζί της.

#BoycottCyprus στο Twitter

Η καταδίκη της 19χρονης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Βρετανών, οι οποίοι εγείρουν θέμα για τη μεταχείριση θυμάτων βιασμού στην Κύπρο. Μάλιστα, στο twitter ξεκίνησε μία εκστρατεία με το hashtag #BoycottCyprus, καλώντας τους Βρετανούς να μην επισκέπτονται την Κύπρο.

Παράλληλα, οι χρήστες του twitter εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τη νεαρή με το hashtag #IBelieveHer και καλούν τις βρετανικές αρχές να βοηθήσουν έτσι ώστε να επιστρέψει στη χώρα με ασφάλεια.