Έκθεση με πολύτιμα κινέζικα εκθέματα στην Αγία Νάπα

china Εικαστικά, Πολιτισμός

Την Έκθεση πολύτιμων αντικειμένων, εγγράφων και φωτογραφίας του Αρχαιολογικού Μουσείου «Nanyue Palace» της πόλης Guangzhou με τίτλο «The Broad China Sea» συνδιοργανώνουν από τις 6-30 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» ο Δήμος Αγίας Νάπας και το Αρχαιολογικό Μουσείο «Nanyue Palace».

china1 1 Εικαστικά, Πολιτισμός

Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις ενότητες:

  1. Ίδρυση του Nanyue Kingdom – Ανοίγματος Λιμανιού και έναρξη του εμπορίου,
  2. Η επιχειρηματικότητα της διακυβέρνησης των Τang – συναντώντας τα μεγάλα καράβια
  3. Ιστιοπλοΐα και άνθηση για χίλια χρόνια

Μέσω της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται στα πλαίσια της προώθησης του Κινεζικού Πολιτισμού στο παγκόσμιο στερέωμα και της σύναψης στενών σχέσεων συνεργασίας στον Πολιτιστικό τομέα μεταξύ του Δήμου Αγίας Νάπας και της κινεζικής πόλης, αναπαράγεται η λαμπρή ιστορία και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης Guangzhou και δείχνει το σημαντικό ρόλο της στο θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού.

china2 Εικαστικά, Πολιτισμός

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7:00μ.μ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος παρουσία αντιπροσωπείας του Αρχαιολογικού Μουσείου και επισήμων από τις δύο πλευρές.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση του παραδοσιακού τρόπου προετοιμασίας και σερβιρίσματος του Κινέζικου Τσαγιού.

Famagusta.News