Ένοχη η 19χρονη Βρετανίδα, απεφάνθη το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου

Βρεταανίδα, Δικαστική Απόφαση, ένοχη, Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου

Ένοχη στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης έκρινε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου τη 19χρονη Βρετανίδα που κατηγορήθηκε μετά από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η 19χρονη έδωσε εν γνώσει της ψευδή κατάθεση, ενώ δεν εντοπίστηκε ένδειξη περί βιασμού της. Προσπάθησε, σύμφωνα πάντα με την απόφαση, να παραπλανήσει το δικαστήριο.

Μετά την εξέλιξη αυτή άρχισε ακροαματική διαδικασία στην οποία κατέθεσε η ίδια η 19χρονη, ενώ κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, μία φίλη της που βρισκόταν μαζί της στην Κύπρο, δύο εμπειρογνώμονες από την Βρετανία, ένας γλωσσολόγος και η ψυχίατρος που την παρακολουθούσε ενώ η κοπέλα βρισκόταν στην Κύπρο και ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής κλήθηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας ένας αρχιαστυφύλακας που εργάζεται στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων του αρχηγείου Αστυνομίας, ένας Λοχίας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, ένας αρχιαστυφύλακας που υπηρετεί στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και ήταν μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης και μία Κοινωνική Λειτουργός που εργάζεται στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Αμμοχώστου.

Στις 12 Δεκεμβρίου έγιναν οι τελικές αγορεύσεις της συνηγόρου υπεράσπισης της 19χρονης και του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου να ορίζει τη σημερινή ημέρα για ανακοίνωση της απόφασης του.

Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από γυναίκες μέλη της οργάνωσης «Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών». Το Δίκτυο υποστηρίζει ότι η 19χρονη Βρετανίδα αποτελεί θύμα της πατριαρχικής κοινωνίας και ότι έχει κακοποιηθεί από την ημέρα της καταγγελίας της από την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.

Μέλη του Δικτύου, εισήλθαν στην αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Πηγή: philenews