Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα οι ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα

DSC 9022 001 scaled exclusive, Αστυνομία, βιασμός, Δικαστήριο, Νέα Αμμοχώστου, Υπόθεση Βιασμού

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγούνται το πρωί οι επτά από τους δώδεκα νεαρούς από το Ισραήλ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού που κατήγγειλε 19χρονη Βρετανίδας και σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου, στην Αγία Νάπα.

Οι δώδεκα νεαροί ηλικίας από 15,5 μέχρι και 18 χρόνων, συνελήφθηκαν μετά από την καταγγελία της Βρετανίδας στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία 30 περίπου λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 νεαρούς από το Ισραήλ, σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει.

Μετά από αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού, η Αστυνομία άφησε χθες το απόγευμα πέντε εκ των υπόπτων, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους, ενώ για τους υπόλοιπους επτά θα ζητηθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους.

Η δικαστική διαδικασία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού ο ανήλικος Ισραηλινός ηλικίας 15μιση χρόνων, δεν αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω ακριβώς του ανήλικου, η διαδικασία προσωποκράτησης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, που διεξήχθη στις 18 Ιουλίου, διενεργήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και με τη σύμφωνο γνώμη των συνηγόρων υπεράσπισης των υπόπτων.

Σημειώνεται ότι μετά την καταγγελία της 19χρονης και την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης, οι δώδεκα νεαροί και η παραπονούμενη εξετάστηκαν από ιατροδικαστή, και σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ουσιαστικό στα σώματα τους.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν, ότι δύο από τους υπόπτους παραδέχθηκαν προφορικά ότι ήρθαν σε συνουσία με τη κοπέλα, ωστόσο ισχυρίζονται ότι είναι με την θέληση της, ενώ ορισμένοι από αυτούς βιντεογραφούσαν τη σκηνή και κάποιοι άλλοι δεν βρίσκονταν καν στο ίδιο δωμάτιο.

Οι Ισραηλινοί ανακρίθηκαν επανειλημμένως από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, ενώ καθοριστικά κρίνονται και τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA από τους υπόπτους και την παραπονούμενη.

Η μαρτυρία της 19χρονης

Η καταγγελία της 19χρονης η οποία ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, συνεχίζει να απασχολεί τα Ισραηλινά ΜΜΕ.

Σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα “The Times of Israel”, επικαλούμενη το Channel 12, δημοσιεύει μέρος της μαρτυρίας της 19χρονης στην Αστυνομία και φέρνει στο φως τα όσα περιέγραψε η νεαρή στην κατάθεση της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νεαρή κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι δύο από τους υπόπτους την κρατούσαν κάτω, πιέζοντας τα χέρια της, ενώ η ίδια έκλαιγε και τους έλεγε να την αφήσουν. Ισχυρίστηκε επίσης, όπως μεταδίδεται, ότι οι φίλοι των δύο την βίασαν με τη σειρά και κάποιοι την κτύπησαν.

“Θυμάμαι μέχρι τη 1:00 περίπου. Οι φίλοι τους που δεν ήξερα, με βίασαν. Κάποιοι φορούσαν προφυλακτικά, κάποιοι όχι. Με πόνεσαν σε όλο μου το κορμί… Ένας από αυτούς με κρατούσε κάτω και μετά έβλεπα τουλάχιστον 12 πρόσωπα… Για μια ώρα, τον ένα μετά τον άλλο”, είπε στην Αστυνομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

“Μετά που με άφησαν να φύγω λιποθύμησα. Μετά έφυγα τρέχοντας από το δωμάτιο, συνάντησα φίλους μου και με πήραν ημίγυμνοι στην κλινική”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εννέα από τους δώδεκα Ισραηλινούς ομολόγησαν πως ήταν στο δωμάτιο όταν έγινε το περιστατικό και τρεις αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις της Αστυνομίας.

Πηγή: Ρεπόρτερ