Ενώπιον του δικαστηρίου η 19χρονη Βρετανίδα για τον “ομαδικό βιασμό”

571ef4fb283afa14767c5faf6f2acb91 Δικαστήριο, Νέα Αμμοχώστου, Υπόθεση Βιασμού, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου οδηγείται η 19χρονη Βρετανίδα που φέρεται να υπέβαλε ψευδή καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από δώδεκα Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αγία Νάπα, στις 17 Ιουλίου 2019.

Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, παρουσιάστηκε η νέα δικηγόρος της 19χρονης, η οποία ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης.

Επίσης, όπως ενημέρωσε το Δικαστήριο η δικηγόρος, θα απέστελλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, προκειμένου να δώσει εξουσιοδότηση για εκπροσώπηση της 19χρονης και από Βρετανό δικηγόρο.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, εκτός απρόοπτου, η 19χρονη αναμένεται να απαντήσει παραδοχή ή μη στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης, ενώ υπενθυμίζεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, η νεαρή παραμένει ως υπόδικος στις Κεντρικές φυλακές.

Tην ίδια ώρα, ποσό που έφθασε στις 25.858 ευρώ, μαζεύτηκε από πολίτες, οι οποίοι στηρίζουν την 19χρονη, μετά το άνοιγμα διαδικτυακής σελίδας από τους γονείς της, έτσι ώστε να μπορέσει να εκπροσωπηθεί από μια δυνατή ομάδα νομικών ενώπιον Δικαστηρίου.

Μεταξύ των δωρητών και μια Ισραηλινή η οποία προσέφερε το ποσό των επτάμισή χιλιάδων στερλινών στην οικογένεια της 19χρονης για τα δικαστικά έξοδα της.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχαν συλληφθεί μετά την καταγγελία της 19χρονης δώδεκα νεαροί από το Ισραήλ, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, όταν νεαρή ομολόγησε ότι προέβη σε ψευδή καταγγελία ως εκδίκηση γιατί την βιντεογραφούσαν κατά τη διάρκεια των ερωτικών της περιπτύξεων.

Μάλιστα, στο Ισραήλ, ομάδα ακτιβιστών πιέζει την Αστυνομία να ανοίξει ποινική υπόθεση εναντίον των δώδεκα νεαρών, για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.

“Δεν είναι σωστό πολίτες του Ισραήλ να λαμβάνουν μέρος σε μια διαδικασία που προσβάλλει μια γυναίκα και να παραβιάζουν το νόμο, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, χωρίς να ανακρίνονται ή να κατηγορούνται”, υποστηρίζουν τα άτομα τα οποία προέβησαν σε καταγγελία.

“Η δημοσιοποίηση ενός προσωπικού βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου είναι έγκλημα που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση μέχρι και πέντε χρόνια. Παραβίασαν τα δικαιώματά της και η Αστυνομία του Ισραήλ είναι υπεύθυνη να ερευνήσει το θέμα και να φέρει τους υπαίτιους έναντι των ευθυνών τους”, αναφέρουν στην καταγγελία τους.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ