Έρχονται στην Αγία Νάπα οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Πρωταθλήματος Kapaddi

Ευρωπαϊκοί Αγώνες Πρωταθλήματος Kapaddi για πρώτη φορά στην Κύπρο
Οι Τελετές έναρξης και Λήξης στην Αγία Νάπα

Στην Κύπρο θα διεξαχθούν για πρώτη φορά, στις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 02 Νοεμβρίου 2021, οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Πρωταθλήματος του ομαδικού Ινδικού Αθλήματος Kapaddi.
Συγκεκριμένα, στην Αγία Νάπα θα πραγματοποιηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης ενώ το αγωνιστικό μέρος θα γίνει στα γήπεδα του Χαλκάνορα Ιδαλίου.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος πέρα των 250 αθλητών από 15 χώρες όπως Μ. Βρετανία, Σκωτία, Ιταλία, Πολωνία, Βέλγιο, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Γερμανία κλπ, οι οποίοι θα έχουν ως τόπο διαμονής τους την Αγία Νάπα αφού θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

΄Όπως εξήγησε ο εκ των διοργανωτών των αγώνων κ. Παύλος Αντωνίου μετά τη συνάντηση του με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί τη χειμερινή περίοδο για πρώτη φορά στην Κύπρο.

«Θέλουμε πρόσθεσε να δώσουμε μία δυναμική στην Αγία Νάπα και στη χώρα μας γενικότερα, πριν καν σημάνει ο Χειμώνας, έτσι ώστε να πρωτοπορήσουμε για μία ακόμη φορά όπως το έχουμε κάνει στο παρελθόν με την έλευση ποδοσφαιρικών ομάδων από το εξωτερικό.

Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε παράλληλα τις εγκάρδιές του ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του τους αγώνες, προς όλα τα ξενοδοχεία και τους εθελοντές που αγκάλιασαν με θέρμη το γεγονός και προσφέρουν ποικιλοτρόπως στους διοργανωτές τη πολύτιμη βοήθειά τους.

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε την ευαρέσκειά του και τις ευχαριστίες του στον κ. Αντωνίου για την επιλογή της Αγίας Νάπας ως χώρου διεξαγωγής των τελετών έναρξης και λήξης των σημαντικών αυτών ευρωπαϊκών αγώνων και της φιλοξενίας των αθλητών και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος προσωπικά και οι συνεργάτες του θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να στεφθούν οι αγώνες με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Τέτοιες αθλητικές οργανώσεις πρόσθεσε συμβάλουν τα μέγιστα στην προβολή της Αγίας Νάπας στο εξωτερικό και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, γι’ αυτό ανέφερε ανέκαθεν η πολιτική μας ήταν και θα είναι στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών.

Τι είναι το Kapaddi;
Το Kapaddi είναι ένα ομαδικό άθλημα επαφής το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 4000 χρόνια στην Ινδία και παίζεται στη Μαλαισία σε διάφορες μορφές περισσότερο από έναν αιώνα. Είναι πλέον ένα δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως, το οποίο παίζεται μεταξύ δύο ομάδων των επτά παικτών και ο στόχος του παιγνιδιού είναι ένας μόνος παίκτης στην επίθεση, ο οποίος αναφέρεται ως «επιδρομέας», να μπει στο μισό γήπεδο της αντίπαλης ομάδας, εξουδετερώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους αμυντικούς τους και επιστρέφουν στο δικό τους μισό του γηπέδου, όλα χωρίς να αντιμετωπίζονται από τους υπερασπιστές και με μια ανάσα.
Τοπικά το παιγνίδι παίζεται συνήθως σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων γηπέδων και γηπέδων σε χωμάτινη επιφάνεια ενώ σε διεθνές επίπεδο, το παιγνίδι παίζεται σε στρώματα αφρού Εva.

Ροη Ειδησεων

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56…

10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο…

10 Μαΐου, 2024

Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15% σε ετήσια…

10 Μαΐου, 2024

Πράσινο Υπουργικού για ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει σε διάρκεια και μισθολογικές κλίμακες

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Άμυνας, για εκσυγχρονισμό του…

10 Μαΐου, 2024

Επ. Διοικήσεως: Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες

Δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία προκύπτουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται…

10 Μαΐου, 2024