Αγια Ναπα

Έριξε αυλαία το 19ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το 19ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο έριξε αυλαία το Σάββατο 19 Οκτωβρίου με την μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου και στην οποία συμμετείχαν όλα τα συγκροτήματα και ομάδες καθώς και με τη σπουδαία συναυλία των εξαίρετων καλλιτεχνών Φωτεινή Βελεσιώτου, Μπάμπη Τσέρτο και Σοφία Παπάζογλου «Από τη Μικρά Ασία στον Πειραιά».

Για οκτώ ημέρες η Αγία Νάπα μετατράπηκε σε μία παραμυθένια μεσαιωνική πόλη με τους χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν τους κύριους δρόμους και πλατείες της πόλης για να απολαύσουν τα εξαίρετα θεάματα και τις επιδείξεις δεκαπέντε αξιόλογων μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων, ομάδων και καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό τόσο κατά τη διάρκεια των παρελάσεων όσο και πάνω στη σκηνή και να γίνονται ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τις μάγισσες, τις νεράϊδες, και τους παραμυθένιους ήρωες. Απόλαυσαν επίσης τις εξαίρετες συναυλίες που έδωσαν σπουδαίοι Ελλαδίτες και Κύπριοι Καλλιτέχνες, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Τελώντας τη λήξη του Φεστιβάλ και κηρύσσοντας το 20ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι ο νέος Δήμος Αγίας Νάπας κατάφερε μέσω των εξαιρετικών παραστάσεων του και πλάι στον ιερό και ιστορικό χώρο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, να κάνει μια αναδρομή στην ιστορία και στον Πολιτισμό από τα χρόνια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης μέχρι το σήμερα προβάλλοντας παράλληλα στον ντόπιο και ξένο επισκέπτη, την πλούσια παράδοση του τόπου και των επιτευγμάτων της πολιτιστικής μας δραστηριότητας.


Χαιρέτισε επίσης, τις καινοτομίες που έχουν γίνει στο φετινό Φεστιβάλ όπως είναι η συμμετοχή ομάδων από όλα τα Διαμερίσματα του Δήμου και ότι οι ομάδες του εξωτερικού παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και εκτός σκηνής σε δύο διαφορετικά σημεία της Κεντρικής Πλατείας δηλαδή στην ΄Ανω Πλατεία, βόρεια πλευρά του Μοναστηριού και στο πλάι του Μοναστηριού καθώς και στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου – στο Λιμανάκι έτσι ώστε μια εορταστική ατμόσφαιρα να κατακλύσει ευρύτερα την πόλη και διαβεβαίωσε ότι ο Πολιτισμός, η Πολιτιστική δραστηριότητα δεν θα σταματήσει στην Αγία Νάπα, θα συνεχίσει, θα αναβαθμίζεται και θα εμπλουτίζεται και τώρα που έχει διευρυνθεί.

Ο κ. Ζαννέττου ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία του ενιαίου ηλεκτρονικού ενημερωτικού μηνιαίου προγράμματος εκδηλώσεων, το οποίο εμπεριέχει όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από όλα τα Διαμερίσματα και τους Τοπικούς τους Φορείς, όπως επίσης για τις ημερομηνίες και τους χώρους που θα διεξαχθούν οι Φωταγωγήσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανταλλαγή δώρων από τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου, με τον Δήμαρχο της Μελλιέχα Μάλτας κ. Gabriel Micallef και με τους επικεφαλής των ομάδων του εξωτερικού.

Ροη Ειδησεων

Αγία Νάπα: Πραγματοποιήθηκε το 1ο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα τον καρκίνο

Ολοκληρώθηκε το 1ο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα τον καρκίνο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος «Άρωμα Αγίας…

27 Οκτωβρίου, 2024

ΠΡΩΤΑΡΑΣ: Δημιουργεί Μουσείο Ενάλιας Αρχαιολογίας στην Περνέρα

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας κα Μαρίνα Αργυρού πραγματοποίησε πρόσφατα στο αλιευτικό καταφύγιο…

27 Οκτωβρίου, 2024

Ορόκλινη: Σύλληψη 23χρονου πολιτικού πρόσφυγα για υπόθεση κλοπής και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Ανδρας ηλικίας 23 ετών συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ στη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων…

27 Οκτωβρίου, 2024

Μία ώρα πίσω οι δείκτες του ρολογιού την Κυριακή

Μία ώρα πίσω θα μετακινηθούν οι δείκτες του ρολογιού την Κυριακή 27 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, όπως…

26 Οκτωβρίου, 2024

Είχαμε το καλύτερο 9μηνο όλων των εποχών στον τουρισμό είπε ο Κ. Κουμής

Φέτος είχαμε το καλύτερο εννιάμηνο όλων των εποχών στον τουρισμό δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού…

26 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΣΥΚΙ: Στο Νεφρολογικό ΓΝ Αμμοχώστου υπηρετούν δύο νεφρολόγοι και όχι 3

Η ΠΑΣΥΚΙ με ανακοίνωση αναφορικά με το Νεφρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, δηλώνει ότι…

25 Οκτωβρίου, 2024