“Έτσι αθωώθηκαν οι Ισραηλινοί” – Τί αναφέρουν οι δικηγόροι

cache 728x3000 Analog medium 750998 57701 2972019 1 Αστυνομία, Υπόθεση Βιασμού, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Στην εκπομπή του ραδιοφώνου Active, “Ατζέντα”, μίλησε ο δικηγόρος τριών εκ των Ισραηλινών που κατηγορήθηκαν ψευδώς για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό. Ο κ. Στεφάνου περιέγραψε αθωώθηκαν οι πελάτες του και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσαν οι 12 νέοι αλλά και οι οικογένειές τους ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να ζητηθούν αποζημιώσεις εκ μέρους των Ισραηλινών από τη 19χρονη Βρετανίδα.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στο γεγονός του ξυλοδαρμού κάποιων εκ των Ισραηλινών από μερίδα Βρετανών που διέμεναν στο ξενοδοχείο μόλις ακούστηκε η είδηση του βιασμού. Οι Ισραηλινοί μετά το επεισόδιο κρύφτηκαν στα δωμάτιά τους και ήταν τρομοκρατημένοι και σε αυτή την κατάσταση τους βρήκαν οι Αστυνομικοί που πήγαν να τους συλλάβουν. Αυτό το γεγονός ενίσχυσε περισσότερο τη μαρτυρία της 19χρονης.

Ως προς το πως έφθασαν οι Αστυνομικοί στους συγκεκριμένους δώδεκα, ρώτησαν έναν από τους υπόπτους με ποιους πέρασε το προηγούμενο βράδυ και συνέλαβαν όλους όσους υπέδειξε. Οι νεαροί Ισραηλινοί και οι οικογένειές τους ένιωθαν μεγάλη αγανάκτηση για τις κατηγορίες, σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, καθώς και αβεβαιότητα για το πως θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Αβεβαιότητα η οποία μεγάλωνε λόγω της καθυστέρησης αλλά το ανακριτικό έργο αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο αφού γινόταν διπλή μετάφραση. Μόλις την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις και αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι πέντε ύποπτοι ενώ οι υπόλοιποι επτά παρέμειναν υπό κράτηση επειδή έπρεπε να ολοκληρωθεί η εξέταση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και η δεύτερη ανάκριση της 19χρονης.

Κατά τη δεύτερη κατάθεση υποδείχθηκαν οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η νεαρή Βρετανίδα και ταυτόχρονα της υποδείχθηκε πως οι μαρτυρίες των 12 ήταν συμπαγής αφού δεν υπήρχε αντίφαση στα όσα δήλωσαν. Αυτό το γεγονός οδήγησε τη Βρετανίδα να αλλάξει την κατάθεση και να απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι.

Τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με τον Ηλία Στεφάνου, δικηγόρο τριών εκ των Ισραηλινών, οι πελάτες του δεν έχουν εκφράσει κάποια πρόθεση για να κινηθούν νομικά προς το παρόν. Το πρώτο τους μέλημα ήταν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για επίλυση του ζητήματος σε αστικό δικαστήριο αφού η 19χρονη δεν είναι ευκατάστατη και είναι δύσκολο να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

“Η δική μου η θεώρηση είναι ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουν να ζητήσουν αποζημίωση. Εκείνο που πρέπει να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο αν τελικά καταδικαστεί η 19χρονη είναι ακριβώς οι συνέπειες που έχει επιφέρει στους ίδιους τους ανήλικους αλλά και τους συγγενείς τους η καταγγελία της”, αναφέρει ο κ. Στεφάνου.

Πηγή: philenews/Active