Ευρωπαϊκή επιτυχία για το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου

Στιγμιότυπο 2019 12 10 07.56.20 5o Συνέδριο Σχολικής Εκπαίδευσης, Βράβευση, Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 07/12/2019 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το 5o Συνέδριο Σχολικής Εκπαίδευσης με θέμα «Το σχολείο ως θεσμός δημοκρατίας: Η συμβολή του Προγράμματος Erasmus+» που διοργανώθηκε από το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και eTwinning Cyprus.

Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου έγιναν και οι βραβεύσεις των σχολείων που διακρίθηκαν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με ετικέτες ποιότητος.

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας-Αντώνη Τσόκκου βραβεύτηκε με Ευρωπαΐκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο του «My Plan(eT)» με συντονιστές τους εκπαιδευτικούς Έλενα Φιλίππου και Γιώργο Κωνσταντίνου. Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται μόνο μία φορά ετησίως σε έργα που έχουν ξεχωρίσει για τη εξαίρετη ποιότητά τους και καταδεικνύει ότι το έργο ανταποκρίνεται σε ένα ορισμένο Ευρωπαϊκό πρότυπο.

Επιπρόσθετα το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας–Αντώνη Τσόκκου τιμήθηκε με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning μετά από μια διαδικασία αίτησης δύο φάσεων. Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως τους εξής:

  • Ψηφιακή πρακτική
  • Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety)
  • Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις
  • Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού
  • Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές

Τη φετινή χρονιά 2019-2020 στην Κύπρο, έχουν αποκτήσει τον τίτλο του e-Τwinning School 3 Δημοτικά Σχολεία, 1 Ειδικό Σχολείο, 2 Γυμνάσια και 1 Λύκειο, ενώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο απονεμήθηκε ο τίτλος συνολικά σε 1004 σχολεία.