Αγια Ναπα

Έξω από το Δημαρχείο Αγίας Νάπας οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ – Καταγγέλλουν παράτυπες αποφάσεις (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αγίας Νάπας πραγματοποίησαν το πρωί οι ιδιοκτήτες θαλασσίων αθλημάτων της Αγίας Νάπας, οι οποίοι καταγγέλλουν τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για υπέρβαση εξουσιών και παράτυπες διαδικασίες σε σχέση με τις προσφορές, αλλά και θυματοποίησή τους.

Έξω από το Δημαρχείο Αγίας Νάπας συγκεντρώθηκαν δεκάδες ιδιοκτήτες θαλασσίων αθλημάτων με σκάφη και είδη αναψυχής διαμαρτυρόμενοι για τους χειρισμούς του Δήμου Αγίας Νάπας.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, ανέφερε πως “ο Δήμος Αγίας Νάπας δεν ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο Περί Προστασίας της Παραλίας, τους σχετικούς κανονισμούς, αλλά και τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών που αφορούν τη διαδικασία των προσφορών”, ενώ ανέφερε ότι”ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες προθεσμίες και ημερομηνίες που έπρεπε να τηρηθούν καθυστέρησε και στις 28 Μαίου, ενώ οι προσφορές έληγαν 1 Ιουνίου, μέσω επιστολής ζήτησε δίμηνη παράταση. Αυτό είναι εντελώς εκτός των οδηγιών της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών” γεγονός που, όπως ανέφερε, προκαλεί αβεβαιότητα στους ιδιοκτήτες”.

Επισήμανε παράλληλα ότι “ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας προέβη, σε πολλά διαβήματα και έστειλε επιστολές για εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών προσφορών ωστόσο δεν έλαβε απάντηση. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τους ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ, ήταν, σύμφωνα με τον κ. Κουρσάρη, η ενέργεια του Δήμου Αγίας Νάπας να ενημερώσει, μέσω επιστολής την Πέμπτη το μεσημέρι, ιδιοκτήτη πως δεν προτίθεται να του ανανεώσει τη σύμβασή του και θα εξετάσει κλείσιμο του συγκεκριμένου πόστου. «Ο άνθρωπος προετοιμάστηκε για την καλοκαιρινή περίοδο, δραστηριοποιείται στον χώρο εδώ και 42 χρόνια και είχε κάνει προσφορά με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται”. Η δικαιολογία που του δόθηκε, όπως είπε, είναι πως πρόκειται για επικίνδυνη περιοχή. Ήρθε με ετσιθελικό τρόπο να κάνει αυτή την τραγελαφική ενέργεια. Εμείς αμφισβητούμε τη νομιμότητα και των διαδικασιών που ακολούθησε το Δημοτικό Συμβούλιο και ζητούμε ανάκληση αυτής της απόφασης”. Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ ανέφερε επίσης πως η σημερινή διαμαρτυρία δεν έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής.

«Δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη διαμαρτυρία, εδώ χάνεται η επαγγελματική δραστηριότητα ενός ανθρώπου». Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες κατακεραυνώνουν τον Δήμο Αγίας Νάπας, αναφέροντας πως «μεσούσης της τουριστικής περιόδου, της εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών προς τους τουρίστες και συμπολίτες μας στις παραλίες, κατεβαίνουμε σε δυναμική κινητοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική μας βιομηχανία. Ειλικρινά εκφράζουμε την λύπη μας που υποχρεωθήκαμε σε αυτή μας την απόφαση».

Προειδοποίησαν, μάλιστα για κλιμάκωση των μέτρων τους, σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας. Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες κατήγγειλαν την υπόθεση και στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Κουρσάρη, μέσω επιστολές ενημέρωσε «πως εξετάζει την κατάσταση».

Ροη Ειδησεων

Συνεχίζει ανοδικά ο πληθωρισμός, στο 2,9% τον Ιούνιο

Ο πληθωρισμός τον Ιούνιο 2024 αυξήθηκε με ρυθμό 2,9%, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που ξεκίνησε…

4 Ιουλίου, 2024

Απέραντος σκουπιδότοπος σε περιοχή Νatura κοντά στον Ποταμό Λιοπετριού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένας μεγάλος παράνομος σκουπιδότοπος δημιουργήθηκε 100 μέτρα μακριά από τον ποταμό Λιοπετρίου, στα όρια του…

4 Ιουλίου, 2024

Σε απευθείας δίκη οι αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος

Παραπέμπονται σε απευθείας δίκη στις 27 Σεπτεμβρίου οι δύο εν αργία αρχιμανδρίτες της Μονής Αββακούμ,…

4 Ιουλίου, 2024

Θάνατος 15χρονης Γαρδένιας: Δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες στην παραλία

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 15χρονης Γαρδένιας Αγγέλοβα που έχασε τη ζωή της…

4 Ιουλίου, 2024

ΑΔΕ Αμμοχώστου: 43 τροχαίες καταγγελίες σε οδηγούς με τετράτροχες και Buggy μέσα σε μια μέρα

Μέσα στα πλαίσια εφαρμογής του στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΔΕ Αμμοχώστου σχετικά με την πρόληψη των…

4 Ιουλίου, 2024

Παραλία Nissi Beach: Aνακηρύχθηκε η καλύτερη παραλία της Ευρώπης

H παραλία Nissi Beach της Αγίας Νάπας, ανακηρύχθηκε η «καλύτερη παραλία της Ευρώπης», σύμφωνα με…

4 Ιουλίου, 2024