Φόνος Αγίας Νάπας: Στα τυφλά η Αστυνομία – Όλα δείχνουν εισαγόμενο εκτελεστή (BINTEO)

Στιγμιότυπο 2018 11 04 11.36.02 Garry Boris Χριστοδούλου, Αστυνομία, δολοφονία, ΦΟΝΟΣ

Όσο περνάνε τα εικοσιτετράωρα τόσο και πιο ορατός είναι ο κίνδυνος να παραμείνει στα συρτάρια των ανεξιχνίαστων δολοφονιών η ενέδρα θανάτου στον 33χρονο Gary Boris Χριστοδούλου, που εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης στον αυτοκινητόδρομο της Αγίας Νάπας.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του Garry Borris Χριστοδούλου ΕΔΩ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “ΡΕΠΟΡΤΕΡ”, μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει στοιχεία ή μαρτυρίες που θα την οδηγήσουν σε συλλήψεις, ενώ οι ανακριτές, αν και θεωρούν επικρατέστερο σενάριο πως φόντο τις δολοφονίας είναι τα ναρκωτικά, δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν να σκιαγραφήσουν την πιθανή διαδρομή του θύματος, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν, ότι θεωρείται απομακρυσμένο το θύμα να είχε καθορισμένη συνάντηση με τον εκτελεστή ή τους εκτελεστές του.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο εκτελεστής ήταν καλά διαβασμένος και γνώριζε για τις κινήσεις του 33χρονου Χριστοδούλου.

Οι ανακριτές θεωρούν ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ο εκτελεστής να του έστησε ενέδρα και άρχισε να τον πυροβολεί όταν το όχημα του θύματος ήταν εν κινήσει, γεγονός που οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι πιθανόν ο εκτελεστής να συνοδευόταν από δεύτερο πρόσωπο που εκτελούσε χρέη οδηγού.

Επίσης το ότι ο 33χρονος πιθανόν καταδιώχθηκε, διαφαίνεται και από το γεγονός ότι το όχημα του βρέθηκε ακινητοποιήθηκε στο παγκέτο του αυτοκινητόδρομου και δεν ήταν απλά σταθμευμένο στην λωρίδα ασφαλείας, με αναμμένη τη μηχανή και τα φώτα.

Εισαγόμενος και επαγγελματίας

Οι δράστες είχαν καταδιώξει τον 33χρονο μέχρι την περίφραξη στην αντίθετη κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου, περίπου 150 μέτρα από το σημείο που ακινητοποιήθηκε το όχημα του, μέχρι που ο εκτελεστής του, του έδωσε τις δυο χαριστικές βολές στο κεφάλι. Ωστόσο, το θύμα έφερε άλλες δυο σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος του, καθώς ο εκτελεστής τον πυροβολούσε αδιάκοπα.

Όπως φαίνεται, ο δολοφόνος ήθελε πάση θυσία νεκρό τον 33χρονο και δεν εγκατέλειψε την σκηνή πριν τον σκοτώσει, αλλά αντιθέτως τον καταδίωξε μέχρι την αντίθετη πλευρά του δρόμου όπου ο στόχος επετεύχθη.

Επικρατέστερο σενάριο να πρόκειται για επαγγελματία και πληρωμένο δολοφόνο, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου του Χριστοδούλου. Ως εκ τούτου, άφησε πίσω σχεδόν μηδαμινά στοιχεία, ενώ ότι «χτύπησε» στην μέση του αυτοκινητόδρομου που δεν υπάρχουν κάμερες ή μάρτυρες, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των ανακριτών.

Επίσης εάν πρόκειται για «εισαγόμενα» πρόσωπα, τόσο ο εκτελεστής όσο και ο συνεργός του (επικρατέστερο σενάριο), τότε την ώρα που η Αστυνομία ψάχνει φως στο τούνελ, οι δράστες είχαν άπλετο χρόνο να διαφύγουν, αφού πέρασαν σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα από την διάπραξη της δολοφονίας.

Κλειδί τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα

Οι έρευνες των ανακριτών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ψάχνοντας μαρτυρίες και στοιχεία που θα τους ρίξουν φως στην υπόθεση.

Για κατάθεση έχουν κληθεί αρκετά πρόσωπα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, ενώ κλειδί αποτελούν τα δυο κινητά τηλέφωνα του Χριστοδούλου ούτως ώστε να διαφανεί εάν είχε μιλήσει με κάποιο πριν την ενέδρα και οι τελευταίες του κινήσεις.

Επίσης, από την άρση των τηλεπικοινωνιακά του δεδομένων ενδεχομένως να προκύψουν στοιχεία σε σχέση και με τις απειλές που είχε δεχθεί το θύμα το οποίο υπενθυμίζεται ότι είχε ανοιχτά μέτωπα.

Στο… δρόμο Ροδοθέου-Χατζησάββα;

Η δολοφονία Χριστοδούλου, είναι άλλη μια δολοφονία στην οποία άφησε το στίγμα του ο Κυπριακός υπόκοσμος.

Η ελεύθερη Αμμόχωστος από το 2012 όπου άρχισε το αιματοκύλισμα με τη διάπραξη του πενταπλού φονικού, μετρά 13 νεκρούς έπειτα από εννέα εγκληματικές ενέργειες. Το πενταπλό φονικό, ο φόνος του Γιάννη Καλωψιδιώτη, του Μιχάλη Αναστασίου άλλως
«Σιάλος, το τετραπλό φονικό, η δολοφονία του Κυριάκου Χατζησάββα άλλως Κούλλης, και ο Γκάρι Χριστοδούλου.

Εκτός από το πενταπλό και το τετραπλό φονικό όπου υπήρξαν καταδίκες είτε εκτελεστών είτε συνεργατών, σε κανένα από τα πιο πάνω εγκλήματα δεν συνελήφθη ο ηθικός αυτουργός, ενώ εκτός από τις μαζικές δολοφονίες, οι υπόλοιπες δολοφονίες παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστες.

Μετά το τετραπλό φονικό, διαπράχθηκε ο φόνος του Χατζησάββα και του Άντρου Ροδοθέου το 2017, όπου οι άριστοι των αρίστων εκτελεστές έφεραν εις πέρας την αποστολή τους δίνοντας ρεσιτάλ, αφήνοντας πίσω την Αστυνομία η οποία δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στα ίχνη τους.

Περίπου ένα χρόνο μετά, επαγγελματίες εκτελεστές βάζουν νέα σπαζοκεφαλιά στην Αστυνομία η οποία καλείται να την λύσει, σε διαφορετική περίπτωση, μέσα σε ένα χρόνο, ο υπόκοσμος συμπληρώνει νέα τρίλιζα.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ / Ντίνα Κλεάνθους