Γ.Καρούσος: Χωρίς όραμα τουριστική προκοπή δεν έχει ο τόπος

Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Όταν η «κότα του τουρισμού» άρχισε και πάλι από το 2015 να γεννά «χρυσά αβγά», ο δήμαρχος Αγίας Νάπας ως μοναχικός καβαλάρης επέμεινε να μιλά για παροδική συγκυρία και μόλις οι πολιτικές συνθήκες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής άλλαζαν, τότε η τουριστική βιομηχανία θα επέστρεφε ξανά στα προβλήματα.

Την ίδια άποψη, που για κάποιους ήταν και γραφική, διατήρησε και το 2016 και 2017 ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, όταν μάλιστα οι περσινές πληρότητες είχαν εκτοξευθεί σε ύψη χωρίς προηγούμενο. Προτού ακόμη οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τα πυρηνικά εργοστάσια που θα δημιουργήσει η Ρωσία στην Τουρκία, τον περασμένο Ιανουάριο, μιλώντας στον «Φ» πρώτος είχε προειδοποιήσει ότι η φετινή σεζόν δεν θα ήταν τόσο εύκολη και καλή όπως κάποιοι υποστήριζαν.

Ο Μάιος και μέχρι στιγμής ο Ιούνιος επιβεβαιώνουν «δυστυχώς», επισημαίνει ο ίδιος ο κ. Καρούσος, αυτό που κανονικά θα έπρεπε να είχαμε μάθει ως κράτος με τουριστική βιομηχανία από χρόνια: Ότι το να εξαρτάς την πληρότητα των ξενοδοχείων σου και την καλή πορεία της τουριστικής σου βιομηχανίας από τα προβλήματα των γειτόνων σου, πολιτικά ή πολεμικά, αποτελεί μωρία.

«Δεν διεκδικώ τον τίτλο του Πάπα επί τουριστικών θεμάτων, αλλά μεγάλωσα σε μια τουριστική περιοχή, μέσα σε μια οικογενειακή επιχείρηση σχετική με τον τουρισμό και μέχρι τώρα περιβάλλομαι από ιδιώτες απλούς επιχειρηματίες του τουρισμού, που κάνουν ό,τι μπορούν να ορθοποδήσουν κάθε χρόνο τις τουριστικές τους επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα», τόνισε ακόμη ο δήμαρχος του τουριστικού δήμου της Κύπρου. Και πρόσθεσε πως με τη βοήθεια ενός άξιου και ομόψυχου Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και του κάθε Αγιαναπίτη κάτοικου, κατόρθωσε, και είναι ευτυχής γι’ αυτό, να βάλει την Αγία Νάπα την τελευταία τριετία-τετραετία σε μια διαφορετική τροχιά τουριστικής ανάπτυξης. Τα πρώτα αποτελέσματα, σημείωσε, φαίνονται, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εξάγει κάποιος συμπεράσματα για το τι θα συμβαίνει στην Αγία Νάπα. Αυτό θα γίνει όταν η πορεία φτάσει στο τέλος της.

Πηγή: Φιλελεύθερος / Πάμπος Βάσιλας