Γιάννης Καρούσος: Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Bio Karousos 01 Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου

Ο Γιάννης Καρούσος είναι ο νέος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μετά την ανακοίνωση των ονομάτων του ανασχηματισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Υπουργός Μεταφορών ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος

Ποιος είναι ο Γιάννης Καρούσος:

Κατάγεται, ζει και είναι Δήμαρχος της Αγίας Νάπας από το 2013.

Γονείς του είναι ο Γεώργιος Καρούσος και η Ελένη Τσόκκου-Καρούσου. Έχει δύο αδέλφια, τον Σταύρο και τη Μαρία. Είναι νυμφευμένος με τη Μαρία Ανάσταση, το γένος Χριστόφορου (Τάκη) Ματθαίου από τον Άγιο Σέργιο και Γιαννούλας Αντωνίου από την Αυγόρου. Μαζί έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, την Ελένη-Ιωάννα και τον Γεώργιο.

Έχει αποφοιτήσει από τον οικονομικό κλάδο του Λυκείου Παραλιμνίου. Ως μαθητής είχε εκλεγεί γραμματέας του κεντρικού μαθητικού συμβουλίου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως υπαξιωματικός στις Δυνάμεις Καταδρομών. Είναι πτυχιούχος του αγγλικού πανεπιστημίου University of Surrey, με τίτλο σπουδών BSc (Hons) in International Hospitality and Tourism Management, όπου και ειδικεύτηκε σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης τουριστικών προορισμών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ (Joint) από το Γαλλικό ESSEC Business School και το Αμερικάνικο Cornell University. Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Chartered Marketer του Chartered Institute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Δεκέμβριο του 2006 εκλέγηκε δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά και επανεκλέγηκε τον Δεκέμβριο του 2011. Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου, Μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου και Μέλος της Σχολικής Εφορίας.

Τον Μάρτιο του 2013 εκλέγηκε Δήμαρχος Αγίας Νάπας.