Η Αγία Νάπα ανακηρύχθηκε “Πράσινη Πόλη” της Κύπρου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διακρίθηκε για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία χώρων πρασίνου η Αγία Νάπα

DSC 1984 exclusive, Περιβάλλον

Με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο «Σχεδιασμός και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου στο Δήμο Αγίας Νάπας/Συντήρηση και εξωραϊσμός υφιστάμενων χώρων πρασίνου του Δήμου Αγίας Νάπας» στην κατηγορία «Πράσινες περιοχές – Βιοποικιλότητα» για το έτος 2020 τιμήθηκε χθες βράδυ (Παρασκευή 29 Οκτωβρίου) ο Δήμος Αγίας Νάπας κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής απονομής των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

DSC 1927 exclusive, Περιβάλλον

Τις Σημαίες και τις αναμνηστικές πλακέτες παρέλαβε από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και από την Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Κλέλια Βασιλείου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου.

Με την βράβευσή του αυτή, ο Δήμος Αγίας Νάπας εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.).

DSC 1928 exclusive, Περιβάλλον

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, εκ μέρους του Δήμου η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Τασούλα Τσοκκή Κουμή και οι υπεύθυνοι Λειτουργοί του Δήμου που σχετίζονται με τη βράβευση.

Ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του που μία ακόμη προσπάθεια του Δήμου επιβραβεύεται με ένα τόσο σημαντικό βραβείο. Όπως εξήγησε το συγκεκριμένο έργο που έχει βραβευτεί συγκαταλέγεται στις διάφορες δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί o Δήμος, έτσι ώστε να πετύχει τον απώτερο στόχο του, που δεν είναι άλλος, από το να χαρακτηριστεί ως Πράσινος Προορισμός (Eco Destination) της Ευρώπης, διεκδικώντας τον τίτλο της «Πράσινης Πρωτεύουσας».

DSC 1935 exclusive, Περιβάλλον

«Θα συνεχίσουμε με το ίδιο ζήλο, με την ίδια αποφασιστικότητα και με σκληρή δουλειά μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας» διαβεβαίωσε ο κ. Ζαννέττου.

DSC 1967 exclusive, Περιβάλλον

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας δεν παρέλειψε επίσης, να εκφράσει τις εγκάρδιες του ευχαριστίες του προς τους δημότες για την περιβαλλοντική συνείδηση που επιδεικνύουν ως επίσης και προς το προσωπικό του Δήμου για τις προσπάθειες που καταβάλλει έτσι ώστε η Τοπική Αρχή να εφαρμόζει και πετυχαίνει τους στόχους που έχει θέσει.

DSC 1981 exclusive, Περιβάλλον