Η Αγία Νάπα δημιουργεί το πρώτο Υποβρύχιο Πάρκο στη Μεσόγειο με γνωστό καλλιτέχνη

jason de caires taylor 3 Νέα Αμμοχώστου, Πάρκο Γλυπτικής, τέχνη, Υποβρύχιο Πάρκο Γλυπτών

Το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Μεσογείου θα υλοποιηθεί στην Αγία Νάπα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι ένα μοναδικό έργο θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Νάπα, το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Μεσογείου από τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor.

Το έργο θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο Λειτουργός του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και Συντονιστής υλοποίησης του έργου Γιώργος Παγιάτας και ο βρετανός καλλιτέχνης Jason de Caires Taylor την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 10:45, στην αίθουσα της ΠΟΕΔ, στη Λευκωσία.

Το Υποβρύχιο Μουσείο θα δημιουργηθεί στον Δήμο Αγίας Νάπας και συγκεκριμένα στην παραλία Περνέρας και θα είναι το πρώτο υποβρύχιο Μουσείο γλυπτικής της Μεσογείου. Σε έναν υποβρύχιο χώρο με βάθος δέκα μέτρα, ο Βρετανός καλλιτέχνης θα δημιουργήσει πάνω από εβδομήντα υποβρύχια αγάλματα ανάμεσα σε δεκάδες φιλοτεχνημένα οργανικά δέντρα και υποβρύχια φυτά, ώστε να δημιουργηθεί και το πρώτο υποβρύχιο δάσος στον κόσμο!

Το έργο του Υποβρυχίου Μουσείου συμπεριλαμβάνεται στα έργα που έχουν εγκριθεί για την ανάπτυξη του Δήμου της Αγίας Νάπας και αναμένεται να αποτελέσει παγκόσμιο σημείο ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος της Αγίας Νάπας.

64364018 10156468949047634 1683774609079402496 o Νέα Αμμοχώστου, Πάρκο Γλυπτικής, τέχνη, Υποβρύχιο Πάρκο Γλυπτών

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο καλλιτέχνης Jason Decaires Taylor (www.underwatersculpture.com) γεννήθηκε στο Dover της Μεγάλης Βρετανίας και μεγάλωσε μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, εξερευνά σε συστηματική βάση την αλληλεπίδραση μεταξύ της τέχνης, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Το 2006 ο καλλιτέχνης δημιούργησε το πρώτο υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής στον κόσμο στα ανοικτά των ακτών της Γρενάδα και τα έργα του είχαν αναγραφεί στα κορυφαία 25 θαύματα του κόσμου από το National Geographic. Άλλα σημαντικά έργα του μέχρι σήμερα με γλυπτά του έχουν τοποθετηθεί στη θάλασσα στο Κανκούν στο Μεξικό (2009), στις Μπαχάμες (2014), στο Μπαλί, (2016), στο Lanzarote (2017), στη Νορβηγία(2018).

Famagusta.News