Η Αγία Νάπα τίμησε την 1η Απριλίου

550698dce1d8276444ebb3560ca14185 1η Απριλίου, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Νέα Αμμοχώστου

Με Πανηγυρική Δοξολογία στον κεκλεισμένο των θυρών Ιερό Ναό Παναγίας Νάπας, χωρίς την παρουσία κόσμου, λόγω των αυστηρών μέτρων για το Κορωνοϊό και με κατάθεση στεφάνων στις προτομές των Ηρώων Λουκά Λουκά, Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Πιερή Χρίστου, η Αγία Νάπα τίμησε την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955.

Στη Δοξολογία παρέστη ο Δήμαρχος κ. Χρίστος Ζαννέττου ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θρονικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας Αμμοχώστου κ. Χρίστος Κοιτάζος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σήμερα τιμούμε τους γνωστούς και άγνωστους μαχητές της Ελευθερίας, κληρικούς και λαϊκούς, τους εκπαιδευτικούς καθοδηγητές των μαθητών και μαθητριών, τους αγρότες και το σύνολο του απλού λαού που στήριξε τον αγώνα για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, μέχρι την τελική δικαίωση».

«Οι γενναίοι μαχητές της ΕΟΚΑ γνήσιοι απόγονοι των Μαραθωνομάχων, των Σαλαμηνομάχων και του επικού 1821, άδραξαν τα όπλα, με ένα και μόνο σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» γιατί ήξεραν πολύ καλά, ότι η Ελευθερία κατακτιέται, δεν χαρίζεται από κανένα».

Τιμώντας σήμερα την Εθνική μας Επέτειο της 1ης Απριλίου ανέφερε ο κ. Κοιτάζος και αναλογιζόμενοι παράλληλα την 25η Μαρτίου 1821 επιβάλλεται να παίρνουμε και τα αναγκαία μηνύματα για την παραπέρα πορεία μας, με πιο σημαντικά αυτό της αναγκαιότητας της ενότητας γιατί όπως ο εθνικός μας ποιητής αναφέρει «Αν μισιούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει λευτεριά».

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέτου, εκ μέρους της εκκλησίας ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος και ο Μάριος Πέροικος ενώ εκ μέρους του Υπουργού Συγκοινωνιών, Επικοινωνιών και ΄Εργων κ. Γιάννη Καρούσου ο ομιλητής κ. Χρίστος Κοιτάζος.

Με τη συνεργασία του Δήμου Αγίας Νάπας, η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και η Πανηγυρική Δοξολογία μεταδίδονταν ζωντανά από το διαδίκτυο.

Πηγή: sigmalive