Η Αγία Νάπα βράβευσε υπαλλήλους για τη συμβολή τους στη σύλληψη ληστή στις παραλίες

4D8938A6 5A55 4EC0 9D6A 6F57612FF831 Παραλίες

Ο Δήμος Αγίας Νάπας βράβευσε σήμερα δύο ναυαγοσώστες και δύο εισπράκτορες κρεβατιών/ομπρελών για τη συμβολή τους στη σύλληψη ενός ληστή στις παραλίες.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «οι τιμηθέντες είναι οι ναυαγοσώστες Χριστάκης Παπαντωνίου και Νεόφυτος Καλλένος και οι εισπράκτορες κρεβατιών/ομπρελών οι Αναστάσης Κόης και Αντρέας Τζιωρτζιής. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου στην παρουσία και του Υπευθύνου παραλιών της Αγίας Νάπας Δημήτρη Πατέρα».

Απονέμοντας στους τέσσερις υπαλλήλους του Δήμου, αναμνηστικές πλακέτες και διπλώματα, ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος εξέφρασε «εγκάρδιες ευχαριστίες και συγχαρητήρια για τη γενναιότητα που επέδειξαν με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής, ώστε να γίνει εφικτή η σύλληψη του δράστη. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει εμπράκτως ότι δεν αρκούνται μόνο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά ότι πρώτιστο μέλημά και έγνοια τους είναι η ασφάλεια των επισκεπτών και η επικράτηση της τάξης και της νομιμότητας στις παραλίες της Αγίας Νάπας».

Ταυτόχρονα εξέφρασε «ικανοποίηση και περηφάνεια που το προσωπικό του Δήμου διακρίνεται από ευσυνειδησία, αίσθημα προσφοράς και αυτοθυσία» και διαβεβαίωσε τους τέσσερις υπαλλήλους ότι με το δικό τους λιθαράκι συνέβαλαν στην καθοριστική μείωση των κλοπών στις παραλίες του Δήμου».

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 λειτουργός του Δήμου Αγίας Νάπας διενήργησε έλεγχο σε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ύστερα από καταγγελία τουριστών ότι άγνωστος έκλεψε από τα κρεβατάκια θαλάσσης που ενοικίασαν σε συγκεκριμένη παραλία, δύο κινητά τηλέφωνα.

Από τον έλεγχο στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντοπίστηκε 45χρονος αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, τον οποίο ο λειτουργός του Δήμου Αγίας Νάπας αναγνώρισε το βράδυ σε συγκεκριμένη περιοχή και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας μετέβησαν στη περιοχή, όπου ο λειτουργός υπέδειξε τον ύποπτο και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος είναι Τούρκος υπήκοος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου,.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα για τα οποία ο 45χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ