Η Άντρια Αντωνίου από την Αγία Νάπα υποψήφια για διεθνές βραβείο

maxresdefault 4 Cities, exclusive, Άντρια Αντωνίου, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου

Υποψήφιοι για το φετινό βραβείο Lukas (αντίστοιχο του Latin Grammy αλλά στην Ευρώπη και με έδρα το Λονδίνο) στην κατηγορία «Κλασικοί/Τζαζ/Παραδοσιακοί καλλιτέχνες της χρονιάς» είναι η Κύπρια ερμηνεύτρια Άντρια Αντωνίου και ο Αργεντινός μουσικοσυνθέτης Ρομάν Γκόμεζ.

Διαβάστε επίσης: Η Άντρια Αντωνίου από την Αγία Νάπα ετοιμάζει τον πρώτο της δίσκο και ζητεί την στήριξή μας

Το ντουέτο διεκδικεί το βραβείο με το άλμπουμ ‘Encuentro’, το οποίο απαρτίζεται από αυθεντικές συνθέσεις του κ. Γκόμεζ που φέρνουν χρώματα από αργεντίνικο τανγκό, φολκλόρικη μουσική της Λατινικής Αμερικής, όπως μεξικάνικο μπολέρο και βραζιλιάνικη σάμπα, καθώς και τζαζ.

Για να προκριθεί το ντουέτο στην τελική φάση ζητά τις ψήφους του κόσμου στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://bit.ly/2lWhYbl εώς τις 5 Οκτωβρίου.

Η Άντρια Αντωνίου και ο Ρομάν Γκόμεζ θα έχουν την επίσημη παρουσίαση του καινούργιου τους δίσκου στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Phesantrey Jazz CLub του Τσέλσι, το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου.

c71904372f67cfbc611c326eca5cc507 original 1 Cities, exclusive, Άντρια Αντωνίου, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου

Η συνεργασία τους εκφράζει τη δύναμη της συνάντησης (εξ ου και ο τίτλος του άλμπουμ – encuentro σημαίνει συνάντηση) μεταξύ καλλιτεχνών και μουσικών πολιτισμών. Το άλμπουμ είναι εμπνευσμένο από θεματικές όπως η μετατόπιση, η νοσταλγία, η μοναξιά, η ουτοπική εμπειρία της αγάπης και η δύναμη της γυναίκας να αντιστέκεται στην ανισότητα και να αναζητεί την ελευθερία της.

Ολόκληρο το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει και διαδικτυακά στις 13 Οκτωβρίου. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο από τα τραγούδια του άλμπουμ ως single, τα “La Negra” και “Tango Notturno”.

Η Άντρια Αντωνίου είναι Κύπρια/Φινλανδή τραγουδίστρια και μουσικός με εξειδίκευση στη τζαζ, λατινική μουσική και ελληνικό ελαφρό τραγούδι.

Το 2010-2015 ακολούθησε μουσικές σπουδές στο Λονδίνο. Είναι απόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών στη τζαζ στο Guildhall School of Music & Drama, απόφοιτος του Professional Development in Musical Theatre στο Associated Studios και του Bachelor of Music στο City of London University. Κατέχει επίσης δίπλωμα διδασκαλίας λατινικού χορού.

Γνωστές συνεργασίες της Άντριας συμπεριλαμβάνουν τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, την μπάντα ‘Classico Latino’, τον Ρομάν Γκόμεζ, το Βραζιλιάνο μουσικό και στιχουργό Μάριο Μπακούνα και πολλούς άλλους.

Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές στο Λονδίνο, Αθήνα, Κύπρο, Κολομβία και Κούβα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως τραγουδίστρια, δασκάλα φωνητικής, πιάνου και Λατινικού χορού.

«Κάθε συνεργασία είναι μοναδική και έχει να σου δώσει ξεχωριστά μαθήματα ζωής. Με τον Ρομάν η συνεργασία είναι απλά πολύ φυσιολογική – και εξηγώ τι εννοώ. Από την πρώτη στιγμή δέσαμε μουσικά και εκφραστικά σε τέτοιο βαθμό που νιώθω ότι ο ένας βοηθά τον άλλο να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Και οι δύο σαν άνθρωποι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό πάνω στη σκηνή”, δήλωσε η κ. Αντωνίου.

Πρόσθεσε πως “για πολλούς ανθρώπους η σκηνή είναι κάτι που προκαλεί φόβο, άγχος και πίεση ενώ για εμάς είναι ο χώρος όπου μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα. Επιπλέον πιστεύω ότι αντιλαμβάνομαι σε ένα βαθύτερο επίπεδο τις μουσικοσυνθέσεις του Ρομάν, κυρίως συναισθηματικά και για αυτό εξάλλου πήραμε την απόφαση να κάνουμε αυτό το άλμπουμ μαζί. Μέσα από αυτό το έργο έχουμε μάθει πάρα πολλά, είχαμε δυσκολίες, προκλήσεις, εμπνεύσεις, όμορφες δημιουργικές στιγμές… και συνεχίζουμε με περισσότερες ιδέες και όνειρα για το μέλλον».

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα βράβευσης ανέφερε πως «και μόνο το γεγονός ότι έχουμε επιλεχθεί ως υποψήφιοι είναι μια πολύ μεγάλη αναγνώριση. Σίγουρα εάν πάρουμε και το πρώτο βραβείο θα μας κάνει να νιώσουμε μια ικανοποίηση που καταφέραμε να αγγίξουμε μια μερίδα ανθρώπων με τη μουσική μας. Στη συνέχεια μια τέτοια καταξίωση θα μας βοηθήσει σίγουρα να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας και έτσι να καταφέρουμε να αγγίξουμε μια μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων».

Eκτός από αναγνωρισμένος σολίστ του πιάνου, του μπαντονεόν και της κιθάρας, o Ρομάν Γκόμεζ από το Μπουένος Άιρες είναι επίσης ένας εξαιρετικός συνθέτης και ενορχηστρωτής. Παράλληλα με τη μελέτη του τάνγκο απέκτησε και κλασική παιδεία, σπούδασε κλασικό πιάνο, τζαζ πιάνο και σύνολα big band στο Ward College στο Μπουένος Άιρες και ηλεκτρονική μουσική τεχνολογία με τον Diego Bosco στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Ελλάδα, στην Αθήνα, όπου έχει αναπτύξει έντονη μουσική δραστηριότητα.

Η Άντρια Αντωνίου

Η Άντρια κατάγεται από την Αγία Νάπα και διαμένει στο Λονδίνο. Έχει τραγουδήσει σε Λονδίνο, Αθήνα, Κύπρο, Κολομβία και Κούβα. Μερικές από τις πιο σημαντικές της συνεργασίες είναι με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, το συγκρότημα «Classico Latino», τον βραβευμένο Κουβανό βιολιστή Omar Puente, τον Βραζιλιάνο μουσικό Mario Bakuna, τον Αργεντινό μουσικό Roman Gomez και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του «West End», Greg Arrowsmith.

Η Άντρια έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στα Cambridge Music Festival (UK), St’ James Church (UK), the Vortex (UK), the Forge (UK), Sarah’s Jazz Club (CY), Gialino Theatro (GR), Phoenix Artist Club (UK), Teatro Colon de Bogota (CO). Επίσης, έχει διδάξει φωνητική και πιάνο στο Λονδίνο και έχει παρουσιάσει εργαστήρια σε Λονδίνο και Κύπρο.

Κατέχει Master στο Jazz Performance από το Guildhall School of Music & Drama, Professional Development στο Musical Theatre από τα Associated Studios, πτυχίο μουσικής από το City of London University και Latin Dance Teaching Diploma από το ISTD.

Famagusta.News