Ημερίδα στην Αγία Νάπα για τον ρόλο των ΜΜΕ στην κάλυψη του προσφυγικού και του μεταναστευτικού

Ημερίδα για τους δημοσιογράφους αναφορικά με το ρόλο των ΜΜΕ στην δημοσιογραφική κάλυψη του προσφυγικού και μεταναστευτικού φαινομένου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Αγία Νάπα.

Σε γραπτή ανακοίνωση της εκστρατείας “AWARE” αναφέρεται ότι η ημερίδα περιλάμβανε επιμέρους πτυχές που σχετίζονται άμεσα με την Κύπρο και την αποστολή των δημοσιογράφων μεταξύ των οποίων ποια ζητήματα καθορίζουν την έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη, πως αντιμετωπίζονται οι αυξημένες ροές προσφύγων ιδίως κατά τα τελευταία 2 χρόνια, τι γίνεται για την αποτελεσματική ένταξη και την καταπολέμηση στερεοτύπων και της ξενοφοβίας και ποιες καλές δημοσιογραφικές πρακτικές μπορούν να αξιοποιηθούν για ανάδειξη της ζωής των προσφύγων και αιτητών ασύλου με βάση τις εμπειρίες από την εκστρατεία “Aware””.

Η ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τις οργανώσεις “Φίλοι της Γης” Κύπρου, “Terra Cypria”, “Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ” και “Center for Social Innovation” Cyprus πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τριήμερης εκπαιδευτικής συνάντησης που κάλυψε επίσης καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο συνδυασμός κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων έδωσε την ευκαιρία στους δημοσιογράφους να διαπιστώσουν ζητήματα που απαιτούν παράλληλη δημοσιογραφική έρευνα και κριτική προσέγγιση.

Την εκστρατεία AWARE “για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα προσφύγων και μεταναστών, συγχρηματοδοτούν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης και η Κυπριακή Δημοκρατία”.