Ιωνάς: Συμπληρώνεται η διερεύνηση της υπόθεσης του τετραπλού φονικού

α 3 Αστυνομία, Έγκλημα, Τετραπλός Φόνος, φάνος καλοψιδιώτης

Με την έκδοση των δύο Σέρβων στην Κύπρο θα συμπληρωθεί η διερεύνηση  της υπόθεσης του τετραπλού φονικού και  θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, ανέφερε στην Πάφο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο εργοτάξιο του νέου δικαστικού μεγάρου, ανέφερε πως κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης που κατέληξε στον τετραπλό φόνο, διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτήν εμπλέκονταν δύο Σέρβοι που έφτασαν σε προηγούμενο χρόνο στην Κύπρο με σκοπό να επιτελέσουν μια εγκληματική πράξη.

Αφού έχουν συγκεντρωθεί τα απαραίτητα στοιχεία, είπε ο Υπουργός, εκδόθηκαν τα αναγκαία ευρωπαϊκά και διεθνές εντάλματα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, όπως διαπιστώθηκε, μετά από μία περίοδο, αυτοί βρίσκονταν ο ένας στην Ρωσία και ο άλλος στα Σκόπια, και έχουν συλληφθεί από τις αρχές των κρατών, ενώ όπως ανακοίνωσε, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση τους.

Ερωτηθείς για το χρόνο της έκδοσης τους στην Κύπρο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε, πως αυτές είναι διαδικασίες, οι οποίες αν και ρυθμίζονται να ολοκληρωθούν μέσα  σε συγκεκριμένη περίοδο, θα εξαρτηθεί αν ουσιαστικά τα πρόσωπα, θα εξαντλήσουν σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό τη δικαστική εξουσία, την δικαστική ευκαιρία η οποία τους δίδεται στα δικαστήρια των χωρών αυτών.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε  ακόμη, πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο, αλλά θα εξαρτηθεί από τις δικαστικές διαδικασίες στις χώρες αυτές. Επεσήμανε ωστόσο πως είναι διαδικασίες οι οποίες συμπληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύντομα, όταν θα εκδοθούν οι δύο Σέρβοι, είπε ο κ. Υπουργός, “να ξέρετε ότι θα συμπληρωθεί μια πτυχή εκείνης της υπόθεσης”, επισημαίνοντας ότι αυτή η υπόθεση με τον τετραπλό φόνο έχει συμπληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα δικαστήρια είπε ο Υπουργός, “έχουν εκδικάσει τις υποθέσεις αυτές”  προσθέτοντας πως,” εάν υποθέσουμε ότι ο φόνος έγινε το καλοκαίρι το 2016, σε περίπου ένα χρόνο, έχουν εκδικαστεί αυτές οι υποθέσεις και σήμερα προχωρούμε για την συμπλήρωση των ερευνών σε σχέση με τις υποθέσεις αυτές”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ