Καρούσος: Brexit και Germania “πονοκέφαλος” για τουρισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2019 03 09 20.21.39 Brexit, exclusive, Γιάννης Καρούσος

Σειρά επαφών είχε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κατά την Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου η οποία ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες σχετικά με το θέμα της αεροπορικής εταιρείας Germania και για το πώς το κλείσιμό της θα επηρεάσει το τουριστικό ρεύμα από την Γερμανία.

“Από την γερμανική αγορά είναι το γεγονός ότι έχει χρεοκοπήσει η Germania με δεκάδες χιλιάδες θέσεις να φεύγουν από την αγορά, όπως και επηρεασμός από την Cobalt, επομένως θα υπάρχει μία μείωση στους Γερμανούς στην Κύπρο τουλάχιστον για το 2019 αλλά είμαστε πάρα πολύ θετικοί ότι θα δοθούν τα κίνητρα που πρέπει ή θα γίνει η απαραίτητη προώθηση ούτως ώστε το 2020 να επανέλθουν οι Γερμανοί στα επίπεδα που ήταν πριν το 2019”, ανέφερε ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εκφράζει και την αβεβαιότητά του για το πώς το Brexit αναμένεται να επηρεάσει τον τουρισμό το ερχόμενο καλοκαίρι, καταγγέλλοντας ότι ενδεχόμενος επηρεασμός των Άγγλων τουριστών να υπάρχει και από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

“Για το Brexit υπάρχει ανησυχία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Αγγλία προβάλλουν το γεγονός και ζητούν από τον κόσμο να μην κάνει κρατήσεις γιατί δεν γνωρίζουν αν θα χρειαστούν βίζα, για το τι θα γίνει στην είσοδο με τα διαβατήρια και πάρα πολλά”, ανέφερε.

Παρ’ όλα αυτά, οι ιθύνοντες του τουρισμού στην επαρχία Αμμοχώστου εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι στο τέλος της ημέρας, τόσο η αύξηση στις κρατήσεις από την μεγάλη Βρετανία, όσο και η εξεύρεση λύσεων για την γερμανική αγορά θα οδηγήσουν σε διατήρηση τουλάχιστον των κρατήσεων στα ίδια επίπεδα με την περασμένη χρονιά.

Πηγή: SigmaTV / Μαρίνος Παυλικκάς