Kαρούσος: “Σε Τουρκία και Αίγυπτο οι τουρίστες κοιμούνται το βράδυ” (ηχητικό)

Έκκληση προς τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε αναστολή της εφαρμογής του Νόμου που αφορά το θέμα της ηχορύπανσης αλλά και σχετική τροποποίηση του ποινικού κώδικα για τους παρανομούντες, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, μιλώντας στον Active και την εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα», σχετικά με την ηχορύπανση που παρατηρείται, μετά την τροποποίηση του νόμου.

«Έχουμε γίνει ρεζίλι σαν κράτος, καθώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ηχορύπανση. Ο νόμος που έχει ψηφιστεί έχει τόσα πολλά προβλήματα και παραθυράκια, γεγονός που οδηγεί σε μια κατάσταση ανομίας» είπε ο κ. Καρούσος. «Έχουν μετατρέψει τα κέντρα αναψυχής σε υπαίθρια clubs και δεν αναφέρομαι μόνο στην Αγία Νάπα αλλά και στην Αγίου Αντωνίου στην Πάφο, στην πλατεία  Σαριπόλου στη Λεμεσό, στην Παλιά Λευκωσία, στον Πρωταρά».

Ο κ. Καρούσος περιέγραψε μάλιστα ένα συγκεκριμένο περιστατικό, όπου δημότης του απέστειλε βίντεο, στο οποίο καταγράφεται περιστατικό ηχορύπανσης, η ώρα 3:30 tα ξημερώματα και το οποίο καταδεικνύει τη μεγάλη ηχορύπανση που συμβαίνει στην περιοχή. Όπως ανέφερε, ο δημότης τηλεφώνησε στην Αστυνομία, η οποία τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδια για την ηχορύπανση αλλά  για την οχληρία, όπου για να επέμβει χρειάζεται ο πολίτης να προβεί σε καταγγελία, γεγονός που επιφέρει εξώδικο 85 ευρώ. Ο δήμαρχος εξήγησε ότι πριν αλλάξει η νομοθεσία, η Αστυνομία μπορούσε να επέμβει, παραχωρώντας 15λεπτη προειδοποίηση , να αφαιρέσει μεγάφωνα στα νυχτερινά κέντρα κτλ.

«Η λύση είναι απλή: Πρέπει να γίνει αναστολή του νόμου που έχει τεθεί σε εφαρμογή και τροποποίηση του ποινικού κώδικα, ώστε να πάμε στο προηγούμενο καθεστώς για να μπορεί να επέμβει η Αστυνομία» είπε ο κ. Καρούσος. Εξήγησε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την αναστολή του νόμου αλλά το Υπουργειο Δικαιοσύνης, το οποίο πρέπει να τροποποιήσει τον ποινικό κώδικα, φέρει αντιρρήσεις γιατί θεωρεί ότι η Αστυνομία πρέπει να ασχολείται με το οργανώμενο έγκλημα και πιο «σοβαρές» υποθέσεις.

Πρόσθεσε ότι για την εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου χρειαζόταν να ολοκληρωθεί σχετική μελέτη από το Τμήμα Περιβάλλοντος, η οποία τελείωσε, αλλά όπως ανέφερε ο μελετητής φέτος o,τι και αν κάνουμε δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος. «Το γεγονός επίσης ότι κάθε υποστατικό χρειάζεται να αγοράσει 10 χιλιάδες ευρώ εξοπλισμό για να μπορεί να εφαρμόσει αυτά που λέει ο νόμος, καθίσταται αποτρεπτικό» σημείωσε.

Καταληκτικά προειδοποίησε ότι «φέτος θα έχουμε μια κάκιστη τουριστική περίοδο και η ηχορύπανση θα είναι ο λόγος». «Στην Aγία Nάπα και στον Πρωταρά δεν μπορείς να κοιμηθείς από τη φασαρία» είπε σχετικά.Όπως σημείωσε  έχουμε μια σημαντική πτώση στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία, για παράδειγμα ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας καταγράφει πτώση 50 τοις εκατόν». Αυτό οφείλεται επεσήμανε στο ότι έχουν ανέβει ξανά ως τουριστικοί προορισμοί η Τουρκία και η Αίγυπτος με μεγάλες επιδοτήσεις στους τουριστικούς πράκτορες και καλύτερες τιμές, ενώ εμείς δεν έχουμε επιλύσει ακόμη προβλήματα που επηρεάζουν τον τουρισμό.

Πηγή: Φιλελεύθερος