Και επίσημα Αγία Νάπα-Σωτήρα-Λιοπέτρι – Κοινή συνεδρίαση (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε κοινή συνεδρία των συμβουλίων Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετρίου επικυρώθηκε η πρόθεση συνένωσης

DSC 0401 scaled exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κοινή συνεδρίαση με θέμα τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής αυτοδιοίκησης και τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων αλλά και συγκεκριμένα τη Συνένωση Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Λιοπετριού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην παρουσία των τριών συμβουλίων.

Στη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σωτήρας, παρέστησαν οι ολομέλειες των δημοτικών συμβουλίων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου.

DSC 0423 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε κοινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα Δημοτικά Συμβούλια Αγίας Νάπας και Σωτήρας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου με ομόφωνες αποφάσεις των συμβουλίων τους προτείνουν στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης τη μεταξύ τους συνένωση.

DSC 0421 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με τη συνένωση της Αγίας Νάπας, της Σωτήρας και του Λιοπετρίου, αναφέρει η ανακοίνωση, θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος τουριστικός Δήμος της Κύπρου, ο οποίος θα έχει ενεργό πληθυσμό που θα ξεπερνά τις 50,000 κατα μέσο όρο σε ετήσια βάση και θα συνδυάζει όλα τα οφέλη και πλεονεκτήματα του τουρισμού της Αγίας Νάπας με τα πλεονεκτήματα της ενδοχώρας της Σωτήρας και του Λιοπέτριου αλλά και του κοινού παραλιακού μετώπου που θα δημιουργηθεί, με δίκαιη τουριστική, οικονομική, κοινωνική αλλά και πολιτιστική ανάπτυξη.

DSC 0392 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ένα παραλιακό μέτωπο το οποίο, όπως αναφέρεται, θα έχει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης έχοντας ως πυρήνα τη Μαρίνα της Αγίας Νάπας.

DSC 0394 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Θέση των τριών συμβουλίων, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι ότι στα πλαίσια της μεταρρύθμισης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σοβαρά οι απόψεις των συμβουλίων και εκεί όπου υπάρχει συναίνεση για συνενώσεις αυτές θα πρέπει να προωθούνται.

DSC 0419 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τέλος, επισημαίνεται, ότι με τη συνένωση των τριών θα δημιουργηθεί ένας Δήμος στον οποίο σε ολόκληρη την επικράτειά του αφενός οι δημότες θα απολαμβάνουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο και αφετέρου οι επισκέπτες πλειάδα υπηρεσιών, εμπειριών, σημείων αναφοράς και ειδικών ενδιαφερόντων τουρισμού ενώ οι επιχειρήσεις θα ευημερούν.

DSC 0394 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας επεσήμανε ότι με τη συνένωση αυτή υπάρχει η προσδοκία να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο της Κύπρου με αύξηση και της περιοχής της ενδοχώρας με τα συνεπακόλουθα πλεονεκτήματα που αυτό θα προσφέρει.

DSC 0398 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κοινή συνεδρίαση των τριών συμβουλίων για το θέμα των συνενώσεων αλλά και για την κοινή απόφαση που έλαβαν τα τρία συμβούλια για τη μεταξύ συνένωσή τους στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως ανέφερε, η συνάντηση είχε ως στόχο την ετοιμασία των περαιτέρω βημάτων τα οποία θα γίνουν, την απόφαση για το περιεχόμενο των σχετικών επιστολών οι οποίες θα σταλούν προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, αλλά και η ανάλυση των κριτηρίων τα οποία έχουν οδηγήσει τα τρία συμβούλια να καταλήξουν σε κοινές ομόφωνες αποφάσεις για συνένωση, τα οποία είναι τεχνοκρατικά, οικονομικά, γεωγραφικά και κοινωνικοοικονομικά, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος τουριστικός Δήμος της Κύπρου ο οποίος από τη μία θα έχει τα οφέλη του τουρισμού της Αγίας Νάπας αλλά και από την άλλη τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα τα οποία έχουν το παραλιακό μέτωπο αλλά και η ενδοχώρα της Σωτήρας και του Λιοπετρίου.

DSC 0399 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιοπετρίου Κυριάκος Τρισόκκας εξέφρασε την ελπίδα να υπάρχει πάντα ενότητα μεταξύ των τριών συμβουλίων.

DSC 0413 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση DSC 0402 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση