Κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία εξήγγειλε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Στιγμιότυπο 2019 05 30 17.14.02 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Με αφορμή ανάρτηση του Γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους για την αφόρητη ζέστη που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι στα σχολεία, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας προχώρησε σε μία εξαγγελία στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εξέπληξε πολλούς.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Καρούσος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος της Αγίας Νάπας θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την εγκατάσταση κλιματιστικών συστημάτων στα σχολεία της πόλης.

Μάλιστα η ανάρτηση του Δημάρχου Καρούσου ήταν γεμάτη νόημα, αφού όπως είπε “πολλές φορές οι Δήμοι αντικαθιστούν το κράτος και επειδή είμαστε και ‘βασίλεια’, θα αναλάβουμε εξ ολοκλήρου το κόστος εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία μας, κάτι που θα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια σε όλα τα σχολεία από το ίδιο το Υπουργείο”.

Συνέχισε εκφράζοντας την ελπίδα “το υπουργείο να μην μας υποχρεώσει να πληρώνουμε και τον λογαριασμό της ΑΗΚ”.

εικόνα Viber 2019 05 30 17 00 01 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Η ανάρτηση Χαραλάμπους

Ο Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους επανέφερε το θέμα της διεξαγωγής μαθημάτων σε ακατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο κ. Χαραλάμπους, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, πως η κατάσταση είναι αφόρητη, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και πως “δεν γίνεται μάθημα, αλλά προσπάθεια για επιβίωση”.

Μάλιστα, διερωτάται, εάν πρέπει να “αναμένουμε να χάσουμε μαθητή ή εκπαιδευτικό από θερμοπληξία μέσα σε τάξη για να προχωρήσει η εγκατάσταση κλιματιστικών;”.

“Αναπόφευκτα γίνεται επίκαιρο ξανά από παιδιά και εκπαιδευτικούς εδώ και πολλές μέρες, το θέμα της εγκατάστασης κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας. Δεν είναι θέμα πολυτέλειας πια, αλλά άμεσης επιτακτικής ανάγκης, αν επιθυμούμε ένα ποιοτικό σχολείο με σωστές συνθήκες μάθησης”, προσθέτει.

Τονίζει παράλληλα πως ο Μάιος με τις κλιματολογικές του συνθήκες, 35-42 βαθμούς και σκόνη, ανέδειξε ξανά την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί μέσα στα δημόσια σχολεία τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

“Υπήρχε περίπτωση να υπάρχει ιδιωτικό σχολείο, χωρίς κλιματισμό; Απλά θα έμενε χωρίς μαθητές και θα έκλεινε. Είναι ευθύνη όλων να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Και Κυβέρνησης και όλων των Κομμάτων”, καταλήγει.

Στιγμιότυπο 2019 05 30 17.23.45 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικός με ανάρτησή της στο Facebook, πόσταρε φωτογραφία που δείχνει ένα θερμόμετρο στην αυλή του σχολείου, με τη θερμοκρασία να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς.

“Σήμερα έπρεπε να κάνουμε μαθήματα εντός και εκτός τάξεων και διαλείμματα, σε αυτές τις θερμοκρασίες… Ώρα 11.45 στην αυλή του σχολείου μου, που βρίσκεται σχετικά σε ψηλό σημείο της πόλης. Αυτά τα θέματα ασφάλειας και υγείας, πότε θα αναλάβει δράση το Υπουργείο να τα δει σοβαρά;; Όταν θα αρχίσουμε να έχουμε θερμοπληξίες μέσα στα σχολεία; Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, για μικρούς και μεγάλους…”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

exclusive, Γιάννης Καρούσος, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Famagusta.News