Κλειστό για προληπτικούς λόγους και το Δημαρχείο Αγίας Νάπας

DSC 1379 3 preview Coronavirus, exclusive, Δήμος Αγίας Νάπας

Κλειστά είναι τα γραφεία του Δήμου Αγίας Νάπας μέχρι την 31η Μαρτίου λόγω κορωνοϊού, ενώ μεταξύ άλλων, αναστέλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, διοργανώσεις και η τέλεση πολιτικών γάμων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι “στα πλαίσια και των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο και στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς του Κράτους για περιορισμό του, το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε σήμερα καλεί τους δημότες του όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και οδηγίες που έχουν δοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία”.

Προστίθεται ότι “το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού αποφάσισε τη λήψη περαιτέρω μέτρων μεταξύ των οποίων είναι να παραμείνουν κλειστά για το κοινό τα γραφεία του Δήμου Αγίας Νάπας και του Συμβουλίου Αποχετεύσεως μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020. Ακόμα αναστέλλονται τα προγράμματα του Aνοικτού Σχολείου Αγίας Νάπας μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020 ενώ μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία θα παραμείνει κλειστό για το κοινό και το Δημοτικό Μουσείο Thalassa”.

Επίσης “η τέλεση πολιτικών γάμων αναστέλλεται μέχρι και την 30η Απριλίου, ενώ μέχρι και τις 15 του μήνα, αναστέλλεται κάθε πολιτιστική δραστηριότητα ή εκδήλωση του Δήμου Αγίας Νάπας. Η λειτουργία και παροχή κάθε είδους υπηρεσιών στο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας αναστέλλεται επίσης μέχρι 15η Απριλίου και η διοργάνωση του Αyia Napa Youth Soccer Festival 2020, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 11 – 16 Απριλίου”.

Αναστέλλεται ακόμα “η παραλαβή αιτήσεων για έκδοση εξασφάλιση αδειών λειτουργίας/ οινοπνευματωδών ποτών /διαφημιστικών πινακίδων/αδειών οικοδομής/ αδειών σκύλων / Υγειονομικού πιστοποιητικού και άλλα μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020. Επιστολές / αιτήσεις / ενστάσεις/ αιτήματα θα γίνονται δεκτά ηλεκτρονικά μέσω του email του Δήμου : info@agianapa.org.cy και μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 23-722607”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “οι τρέχουσες οφειλές του Δήμου Αγίας Νάπας μπορούν να πληρωθούν διαδικτυακά μέσω της JCC smart χωρίς να επιβληθεί καμία επιβάρυνση μέχρι την 30η Απριλίου 2020. Στις παραλίες του Δήμου δεν θα παρέχεται καμία υπηρεσία και θα επιτηρούνται για σκοπούς ασφάλειας σε τυχόν λουόμενους. Παράλληλα συστήνεται η αποφυγή χρήσης των παραλιών ενώ τυχόν λουόμενοι προτρέπονται όπως κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους”.

Στα πλαίσια των υποδείξεων του Υπουργείου Υγείας , ο Δήμος “θα προβεί σε κάθε δυνατή απολύμανση δημόσιων χώρων και καλεί το κοινό όπως αποφεύγει κατά το δυνατό την χρήση δημόσιων παιδικών χαρών/ παιγνιδιών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες, όπως τηρούν τις οδηγίες προσωπικής υγιεινής και λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ όσοι τυχόν παρουσιάσουν συμπτωματολογία που παραπέμπει σε λοίμωξη του αναπνευστικού, καλούνται να επικοινωνούν άμεσα στο Κέντρο Κλήσεων 1420”.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο του Δήμου Αγίας Νάπας 23-816300 , να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου www.agianapa.org.cy καθώς και από το fb – www.facebook.com/ayianapamunicipalitywww.facebook.com/ayianapa365.

Πηγή: ΚΥΠΕ