Μαχαιρώματα Αγία Νάπα: Υπό κράτηση δύο Βρετανοί για απόπειρα φόνου

Εξαήμερη κράτηση σε 22χρονο και 25χρονο οι οποίοι είναι στρατιώτες των Βρετανικών Βάσεων

court exclusive, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΟΝΟΥ, Αστυνομία, Δικαστήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον δύο νεαρών ηλικίας 22 και 25 ετών, από τη Βρετανία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου ομοεθνή τους ηλικίας 27 ετών που διαπράχθηκε χθες τα ξημερώματα στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 27χρονος Βρετανός εντοπίστηκε από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, τα οποία γύρω στις 3.30 χθες τα ξημερώματα, έσπευσαν σε δρόμο της περιοχής, ύστερα από πληροφορία για τραυματισμένο πρόσωπο.

Ο 27χρονος έφερε στην κοιλιά τραύμα, που πιστεύεται ότι προκλήθηκε με μαχαίρι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση υγείας του είναι εκτός κινδύνου.

Τα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας εντόπισαν στη σκηνή νεαρό ηλικίας 22 ετών, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει τον 27χρονο τραυματία.

Ο νεαρός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας, προσπάθησε να διαφύγει ωστόσο εντοπίστηκε και ανακόπηκε στη συνέχεια από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου που επίσης μετέβησαν στην περιοχή.

Σε έρευνα που έγινε, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στην κατοχή του 22χρονου, μία σιδερογροθιά και ένα πλαστικό σακουλάκι με μικροποσότητα άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη.

Στην προσπάθεια των μελών της Αστυνομίας να συλλάβουν τον 22χρονο, αυτός πρόβαλε αντίσταση, εξύβρισε τους αστυνομικούς και προκαλούσε ανησυχία.

Ο νεαρός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης απόπειρας φόνου και τραυματισμού του 27χρονου.

Η Αστυνομία εξέδωσε χθες δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον άλλου νεαρού ηλικίας 25 ετών, που διαμένει σε περιοχή των Βρετανικών Βάσεων, αφού εναντίον του προέκυψαν στοιχεία στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για απόπειρα φόνου και τραυματισμό του 27χρονου.

Οι Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας παρέδωσαν χθες το απόγευμα τον νεαρό στις Αρχές της Δημοκρατίας.

Σήμερα οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για έξι μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ