Μαρίνα Αγίας Νάπας: Εντυπωσιακές εικόνες από το εσωτερικό της (ΒΙΝΤΕΟ)

Δωρεάν χώρος στάθμευσης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου στη μαρίνα Αγίας Νάπας

Στιγμιότυπο 2021 11 07 19.04.29 AyiaNapaMarina, exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στη μαρίνα Αγίας Νάπας, η οποία ολοκληρώνεται και παραδίδεται σε φάσεις σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι συνεχίζονται «απρόσκοπτα με γοργούς ρυθμούς, οι εργασίες κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας». Διαθέτοντας τον μεγαλύτερο εμπορικό χώρο στην ευρύτερη ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με συνολική έκταση πέραν των 4 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, το έργο ολοκληρώνεται και παραδίδεται σε φάσεις σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας, όπως αναφέρεται.

Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από τη μαρίνα Αγίας Νάπας:

Όσον αφορά το λιμενικό κομμάτι, «η μαρίνα υποδέχεται σκάφη αναψυχής από τον Ιούνιο του 2020, εξυπηρετώντας όλων των τύπων σκάφη αναψυχής καθώς και Superyacht μήκους 85m σε ένα έξυπνο περιβάλλον που την καθιστά από τις πλέον σύγχρονες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Πέραν των υπηρεσιών ελλιμενισμού – με όλες τις παροχές όπως ρεύμα, νερό, WiFi και αυτόματο σύστημα περισυλλογής αποβλήτων – στις εγκαταστάσεις της μαρίνας παρέχεται επισκευαστική υπηρεσία με σύγχρονο γερανό ανέλκυσης σκαφών με μήκος μέχρι 35m και εκτόπισμα 150 τόνων».

Διαβάστε επίσης: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στη Μαρίνα

Προστίθεται ότι «στο πρωτοποριακό σύστημα αποθήκευσης μικρών σκαφών (Dry Stack) δύναται να φυλαχθούν για τη χειμερινή περίοδο σκάφη με μέγιστο μήκος 10m. Η υπερσύγχρονη κι έξυπνη μαρίνα, όπως έχει χαρακτηριστεί, τηρεί σε πλήρη ετοιμότητα ηλεκτρονικά συστήματα και πλωτά μέσα επιτήρησης και άμεσης επέμβασης σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης».Τελευταίο απόκτημα της μαρίνας, συνεχίζει η ανακοίνωση «αποτελεί το σκάφος πολλαπλών αποστολών, το οποίο έχει τη δυνατότητα υποστήριξης των Superyachts σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως σκάφος πυρόσβεσης και διάσωσης. Επιπρόσθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκάφος μεταφοράς VIP, καθώς και να αντιμετωπίσει πιθανή ρύπανση στη θάλασσα, ενώ είναι πάντα έτοιμο για παροχή βοήθειας στη θάλασσα επ’ ωφέλεια των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας M.M. Makronisos Marina Ltd».

Οσον αφορά την εμπορική ζώνη της μαρίνας Αγίας Νάπας, «βρίσκεται σε πιλοτική φάση λειτουργίας από τον Ιούλιο του 2021, με διάφορα brands και καταστήματα τα υπόλοιπα παραμένουν σε λειτουργία και είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ενοίκους, επισκέπτες, ιδιοκτήτες σκαφών και πληρώματα.

Σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης που θα λειτουργήσουν στην εμπορική ζώνη αποτελεί η σύναψη συμφωνίας με το ιταλικό εστιατόριο Primi που φέρει τη σφραγίδα της Amaro Hospitality Ltd και το οποίο θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του την άνοιξη του 2022».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «οι εργασίες συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς και στον χώρο εκδηλώσεων – Event Center)- ο οποίος σύντομα θα αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για εκδηλώσεις, αφού αποτελεί μοναδικό στην Κύπρο.

Οι επισκέπτες στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας, μπορούν επίσης να κάνουν χρήση του νέου κλειστού χώρου στάθμευσης, που διαθέτει τέσσερις ορόφους και χώρο για περισσότερα από 550 αυτοκίνητα στην καρδιά της εμπορικής ζώνης και παρέχεται δωρεάν μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του 2021».

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στον Ανατολικό Πύργο (East Tower) της μαρίνας ενώ το πρώτο show apartment, θα είναι διαθέσιμο για επισκέψεις από ενδιαφερόμενους και πιθανούς αγοραστές το Νοέμβριο.

Παράλληλα, το πλάνο προώθησης του Δυτικού Πύργου, αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ και οι δύο πύργοι που συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 32 περιστρεφόμενα (twisted) κτίρια παγκοσμίως, θα έχουν ύψος πάνω από 100 μέτρα και θα είναι ευδιάκριτοι από στεριά και θάλασσα.

Ακόμα έχει παραδοθεί από τον Ιούλιο η έπαυλη με τον αριθμό 18 (show villa) στο τεχνητό νησί, ενώ «το φθινόπωρο του 2021 θα ξεκινήσουν σταδιακά να παραδίδονται οι επαύλεις στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι μπορούν να τις παραλάβουν εντός 6 μηνών από την ημερομηνία συμφωνίας αγοράς».

Famagusta.News