Μαρίνα Αγίας Νάπας: Καραμοντάνης και Φυτιρής στο Famagusta.News για έργα και κρουαζιερόπλοια (▶️)

Το ερχόμενο καλοκαίρι λειτουργεί το εμπορικό τμήμα της μαρίνας - Έτοιμη το 2021 να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2021 02 26 02.03.10 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, κρουαζιερόπλοια, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Πυρετώδεις προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει στην Αγία Νάπα μετά την έγκριση του διατάγματος για αγκυροβόληση κρουαζιεροπλοίων καθώς και για τη λειτουργία του εμπορικού τμήματος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε ο CEO του ομίλου M.M. Makronisos Marina Ltd Σταύρος Καραμοντάνης, η εξέλιξη των έργων συνεχίζεται κανονικά με την ολοκλήρωση της εμπορικής ζώνης που αναμένεται αυτό το καλοκαίρι, ενώ αναμένεται και η παράδοση των πρώτων επαύλεων προς τους αγοραστές, ενώ συνεχίζονται κανονικά τα έργα για τους πύργους.

Τόνισε ότι οι μαρίνες είναι μία σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ενώ αυτή την στιγμή του βάρος το επωμίζονται οι επιχειρηματίες, απευθύνοντας έκκληση προς το Υφυπουργείο Τουρισμού, που είναι το αρμόδιο για τις μαρίνες, “επιτέλους να σταθεί στο ύψος του και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαρίνων”.

“Αυτή την στιγμή, με όλα αυτά που συμβαίνουν, θέλουμε στήριξη, την οποία, όπως είπε, δεν έχει ακόμη δει. Δεν μπρούμε, είπε, να κάνουμε μαρίνες ή να προσελκύσουμε ξένους επυνδυτές χωρίς κίνητρα.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της μαρίνας, Κώστας Φυτιρής τόνισε ότι η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του διατάγματος για αγκυροβόληση κρουαζιεροπλοίων αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη. Η μαρίνα θα προτοιμαστεί κατάλληλα, ανέφερε, το 2021 με στόχο το 2022 να είναι έτοιμη για να υποδεχθεί κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες τους. Όπως είπε θα δημιουργηθούν μηχανισμοί για διευκόλυνση της άφιξης των κρουαζιεροπλοίων και της υποδοχής των τουριστών αλλά και της παροχής υψηλών υπηρεσιών. “Θα καλέσουμε, όπως είπε, τους Δήμους και τις κοινότητες της περιοχής για συνεργασία ώστε να δημιουργηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ικανοποίηση όλων των τουριστών σε όλα τα θέματα που ζητούν.”

Famagusta.News