Μαρίνα Αγίας Νάπας: Κόντρα Ελεγκτικής Υπηρεσίας – Υπ. Εσωτερικών για εκμίσθωση κρατικής γης

Επιχειρεί να εμπλέξει πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος του Πρόεδρου Αναστασιάδη ο Γενικός Ελεγκτής επειδή ανήκει στο ΔΣ της μαρίνας Αγίας Νάπας

Commercial Village Feb. 2020 AyiaNapaMarina, exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Ελεγκτική Υπηρεσία, Μαρίνα Αγίας Νάπας

«Κόντρα» ξέσπασε ανάμεσα σε Υπουργείο Εσωτερικών και Ελεγκτική Υπηρεσία μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης από την Ελεγκτική Υπηρεσία για το Υφυπουργείο Τουρισμού και τις αναφορές στην εκμίσθωση κρατικής γης για την μαρίνα Αγίας Νάπας.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σύμφωνα με τις εισηγήσεις όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης και της Νομικής Υπηρεσίας η οποία και ενέκρινε το περιεχόμενο της σύμβασης μίσθωσης».

«Αντί ο Γενικός Ελεγκτής να ερμηνεύει κατά το δοκούν τις πρόνοιες των σχετικών Κανονισμών και να αφήνει υπονοούμενα για πιθανή εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην όλη διαδικασία, θα ήταν δεοντολογικά ορθότερο, να καταθέσει τη διαφωνία του για το τι οι Κανονισμοί διαλαμβάνουν και να εισηγηθεί την τροποποίηση τους», προσθέτει.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως,«η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν άφησε στην έκθεση της κανένα υπονοούμενο, κατέγραψε μόνο γεγονότα. Η εκμίσθωση αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, και ένας εκ των Διευθυντών της εταιρείας είναι πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης, μεταξύ των ετών 2018 και 2020, οκτώ πρόσωπα που είναι διευθυντές σε μητρική (holding) εταιρείας έλαβαν κατ’ εξαίρεση την κυπριακή υπηκοότητα με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά παράβαση των ισχυόντων κριτηρίων, με πάροχο το δικηγορικό γραφείο στο οποίο έχουν συμφέρον οι θυγατέρες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα έπρεπε να αποσιωπήσουμε τα γεγονότα αυτά;».

Αυτούσια η ανακοίνωση Ελεγκτικής Υπηρεσίας:

Πηγή: Sigmalive